Pages Navigation Menu

Google Helpouts: Economia colaborativa are o noua platforma

Google Helpouts: Economia colaborativa are o noua platforma

screen-2

Mai ieftin. Mai uman. Mai rapid. Si daca se poate…online. Acesta este visul oricarui om al secolului XXI, cu un bun spirit de antreprenor. Grupul american Google i-a ascultat cerintele si pregateste in laboratoarele sale o noua platforma comerciala– Google Helpouts, care urmeaza sa transforme Google Hangouts in loc de impartasit experienta gratis sau contra cost.

Daca veti avea nevoie de cursuri de limba germana sau de sfaturi pentru a repara aspiratorul, Google Helpouts ar putea fi solutia cea mai la indemana in viitorul apropriat. Principiul de functionarea al noii platforme marca Google este foarte simplu: utilizatorii propun diverse cursuri pe care le vor sustine in fata camerei web. Pentru a avea acces la un astfel de curs, ”elevul ” trebuie sa  deschida chat-ul (Hangouts) si sa isi observe atent profesorul. Costul si frecventa cursului oferit va fi stabilit in functie de politica financiara a fiecarui utilizator Helpouts.

Expertii economici considera ca aceasta noua mutare Google raspunde tendintei din ce in ce mai crescute impuse de economia de partaj sau colaborativa. La vremuri noi, vorbim despre coabitare, schimb de apartamente, Couchsurfing-ul ,etc. Asa ca viitoarea mutare Google, nu face decat sa centralizeze si totodata, sa extinda serviciile oferite in online, de dragul economiei de piata. Si ar mai fi un mare plus: uciderea distantei. Pentru aceasta, ganditi-va doar la posibilitatea de a plati foarte putin pentru niste cursuri de ikebana oferite de un maestru Japonez aflat la Londra.

Dat fiind ca Google Helpouts este testata intern din luna iunie, lansarea oficiala a noii platforme este asteptata la sfarsitul acestei veri. Inainte insa, marea companie de internet americana va lansa ”Google Mine”- un serviciu care va permite utilizatorilor sa isi inventarieze obiectele pe care le poseda si sunt dispusi sa le imprumute cunoscutilor sau necunoscutilor. Potrivit blogului oficial Google Operating Systems, acest nou accesoriu de partaj al motorului de cautare este si el in plina perioada de proba in birourile Google.

 

Sursa: TechCrunch

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>