Pages Navigation Menu

Goana dupa Jack Spintecatorul a luat sfarsit?

Goana dupa Jack Spintecatorul a luat sfarsit?

ripperman

Timp de 125 de ani, misterul lui Jack Spintecatorul a fost subiect pentru carti, filme si redeschideri periodice ale unor cazuri nerezolvate. Dar dupa ani de investigatii, un detectiv pensionat este convins ca a gasit vinovatul din spatele crimelor atribuite infamului Jack.
Incercarile anterioare de a identifica pe cel care se presupune ca a terorizat Londra in secolul al 19-lea l-au implicat pe artistul Vincent Van Gogh, chiar pe rudele Reginei Victoria. Dar detectivul criminalist Trevor Marriott spune ca, dupa 11 ani de investigatii, el crede ca autorul este un comerciant german, Carl Feigenbaum. Detectivul a mai declarat ca Hollywood-ul si mitul lui Jack Spintecatorul au distorsionat multe fapte ale cazului de-a lungul anilor.
Ceea ce pare a fi adevarat este ca intre 31 august 1888 si 9 noiembrie 1888, cinci femei Mary Ann Nichols , Annie Chapman , Elizabeth Stride , Catherine Eddowes și Mary Jane Kelly au fost injunghiate in cartierul Whitechapel din Londra. Detectivii sustin ca victimele au fost eviscerate post-mortem, ca toate au fost prostituate si ca toate au fost ucise de acelasi om.
Proba cea mai convingatoare este ca avocatul lui Carl Feigenbaum, William Lawton, le-a spus o data reporterilor ca al sau client a marturisit crimele spunand ca are o boala ce-l face sa simta nevoia de a mutila femei. Lacunele de timp dintre crime au sugerat detectivului Marriott ca ucigasul ar putea fi calator, iar despre marinari este stiut ca ei cauta prostituate in cartierul Whitechapel.
Intradevar, Feigenbaum a fost in cele din urma condamnat si executat in New York, pentru o crima ce nu a avut legatura cu cele din Londra, in 1894, declara BBC.

Sursa: buzzfeed.com

Sursa: BBC

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>