Pages Navigation Menu

Gloggi, bautura lui Mos Craciun

Gloggi, bautura lui Mos Craciun

800px-Glögg_kastrull

Bautura gloggi (in patria lui Mos Craciun, Finlanda) si glogg (in Suedia) este o bautura traditionala a tarilor Scandinave nelipsita de Craciun. Isi trage originile din vinul fiert, bautura consumata inca din Antichitate. Deoarece tarile nordice nu produc vin, acesta avand un pret destul de piperat, localnicii s-au gandit sa-si creeze propria lor bautura.

Kitchen-Parade-2009-Gloggi---Mulled-Wine-400-793688

Gloggi se prepara dintr-un amestec de suc (afine sau fructe de padure) si o bautura alcoolica puternica deschisa la culoare (vodka, tuica, coniac). La aceasta bautura se mai adauga optional stafide si migdale.

RETETA: Ingrediente (pentru 4 pahare de gloggi): 1 litru de suc afine/fructe de padure 2 paharele de vodka/tuica/coniac sau 1 sticla de vin rosu 1 coaja de portocale 4 linguri de stafide 4 linguri de migdale taiate jumatati arome: 1 lingurita de praf de scortisoara + 4 cuisoare zahar (dupa gust)

F0OYGWXGINP9SBE.LARGE

MOD DE PREPARARE: Punem sucul, coaja de portocala si aromele intr-o oala pe foc sa se incalzeasca. In timp ce se incalzeste trebuie sa amestecati putin. Pe foc se lasa 45 de minute. Intre timp se pregatesc paharele. Pe urma se toarna un deget de bautura alcoolica si se adauga in fiecare pahar cate o lingura de migdale si una de stafide. Cand sucul da in clocot (atentie sa nu-l fierbeti), il luati de pe foc si il turnati in paharele pregatite.

Bautura se serveste fierbinte!

091203-dricka-1

Sursa:  lumea e mare & go scandinavia

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>