Pages Navigation Menu

Gest extrem din partea fanilor trupei Joy Division

Gest extrem din partea fanilor trupei Joy Division

Casa celebră a artistului Ian Curtis reprezintă o provocare pentru fanii acestuia, deoarece aceștia și-au propus să o cumpere, scopul fiind unul nobil.

Ian Curtis home

Un grup de fani ai trupei Joy Division a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea casei în care a locuit solistul formaţiei, Ian Curtis, cu scopul de a transforma clădirea într-un muzeu dedicat grupului britanic.

Casa cu două dormitoare din Macclesfield, Anglia, a fost scoasă la vânzare pentru 155.000 de euro, iar fanii se tem că ar putea fi cumpărată de un dezvoltator imobiliar care o va dărâma. În 2002, aceeași clădire a mai fost scoasă la vânzare pentru 87.500 de euro şi a apărut în filmul “Control”, regizat de Anton Corbijn în 2007, potrivit Mediafax.

Casă are un istoric sinistru

Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, s-a sinucis în această clădire la data de 18 mai 1980, la vârsta de 23 de ani, cu câteva zile înainte ca trupa să plece în turneu în Statele Unite ale Americii.

 În ciuda aprecierii din partea publicului şi a criticilor, vocalistul Ian Curtis suferea tot mai des de depresie şi avea şi o serie de probleme personale, inclusiv o căsnicie care se destrăma, el având şi epilepsie. Curtis reuşea tot mai greu să susţină concerte live şi avea des crize de epilepsie în timpul spectacolelor, informează nme.com.

Joy+Division-Documentary

Joy Division a lansat postum al doilea album, “Closer”, în 1980, iar cântecul “Love will tear us apart” a devenit cântecul cel mai bine cotat în topuri al trupei.

După moartea lui Curtis, ceilalţi membri ai trupei au continuat sub numele New Order, bucurându-se de succes în rândul publicului şi al criticilor.

Trupa Joy Division s-a format în 1976 în Salford, Anglia, iar primul nume al trupei a fost Warsaw. Principalii membri ai formaţiei au fost Ian Curtis (vocalist şi chitară), Bernard Sumner (clape şi chitară), Peter Hook (chitară bas şi backing vocals) şi Stephen Morris (tobe).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>