Pages Navigation Menu

Germania recunoaste al treilea sex

Germania recunoaste al treilea sex

Germania este prima tara europeana care va legaliza incepand cu 1 noiembrie posibilitatea de a inscrie termenul `sex nedeterminat` pe certificatul de nastere al bebelusilor, conform cotidianului The Guardian.

Bebelusii intersexuali, adica cei care prezinta o ambiguitate sexuala constitutiva, provenind dintr-o anomalie aparuta in procesul de determinare a gonadelor (ovare si testicule) sau in diferentierea organelor genitale, vor putea fi declarati “nedeterminati” la nastere, potrivit ziarului frantuzesc Le Monde.

male-female

Recunoasterea celui de-al treilea gen de catre Berlin a avut la baza o recomandare a Curtii Constitionale care considera ca genul resimtit si trait reprezinta un drept uman de baza.

Persoanele care vor fi inregistrate cu un sex “nedeterminat” vor putea totusi in orice moment din vietile lor sa isi modifice identitatea sexuala pe certificatul de nastere daca vor dori acest lucru.

Schimbarea este considerata drept primul pas de recunoastere a faptului ca este posibil ca un om sa se nasca fara a fi barbat sau femeie, lucru care ar putea avea consecinte majore din punct de vedere legal.

In Franta se nasc aproximativ 200 de astfel de bebelusi in fiecare an. Pentru a ajunge la o sexualitate “normala”, aceste persoane trebuie in general sa suporte una sau mai multe interventii chirurgicale.

Asociatiile din Statele Unite nu sunt de acord ca aceste interventii sa fie practicate la nastere, ci la o varsta la care pacientul poate sa decida el insusi care este sexul cu care se identifica.

Medicii sunt insa de alta parere. Acestia considera ca o operatie rapida dupa nastere ramane de preferat, pentru ca bebelusul sa creasca si sa se identifice inca din copilarie ca baiat sau fata.

In ciuda tuturor discutiilor, parintii sunt cei care vor decide ce varianta (feminin, masculin sau nedeterminat)  vor alege sa  scrie pe certificatul de nastere al bebelusului.

Sursa foto: livescience.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>