Pages Navigation Menu

GERMANIA, pregătită pentru jumătatea de milion de refugiați pe an

GERMANIA, pregătită pentru jumătatea de milion de refugiați pe an

Germania este una dintre țările Uniunii Europene care a deschis granițele în contextul primirii refugiaților fără prea multe discuții. În acest moment, statul german găzduiește cei mai mulți refugiați, iar numărul lor se mărește zi ce trece.

 refugiati-2

Mii de persoane care fug de războiul și sărăcia din Orientul Îndepărtat și din Africa se îndreaptă spre Europa. Dintre toate statele UE, Germania este cap de afiș la numărul de migranți găzduiți. Doar anul acesta, statul german se așteaptă să primească 800.000 de refugiați, de patru ori mai mult decât numărul de migranți adăpostiți în 2014.

Vicecancelarul german, Sigmar Gabriel, a declarat că țara sa ar putea primi câte 500.000 de refugiați în fiecare an, timp de mai mulți ani. În acest timp, noi conflicte au apărut între poliție și refugiații de pe insula Lesbos din Grecia, iar alte mii de imigranți se înghesuie la granița Greciei cu Macedonia, scrie The Guardian.

“Cred că sigur putem să facem față unui număr de aproximativ jumătate de milion, pentru câțiva ani. Nu am nicio îndoială în acest sens, poate chiar mai mulți.”, a declarat vicecancelarul televiziunii publice ZDF.

Sigmar Gabriel a atras atenția asupra faptului că și alte state europene trebuie să accepte un procent rezonabil din numărul total al refugiaților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>