Pages Navigation Menu

Gérard Collignon prezinta la Bucuresti metoda folosită de NASA pentru pregătirea astronauţilor

Gérard Collignon prezinta la Bucuresti metoda folosită de NASA pentru pregătirea astronauţilor

Gerard Collignon

Psihologul şi psihoterapeutul Gérard Collignon, unul dintre experţii mondiali în Process Communication, va susţine, luni, o conferinţă pe tema acestei metode de comunicare, care este folosită şi de Agenţia spaţială americană (NASA) pentru pregătirea echipajelor de astronauţi.

Gérard Collignon va veni pentru prima dată în România şi va susţine, luni, de la ora 19.00, o conferinţă pe tema acestei metode revoluţionare în comunicare. Conferinţa este organizată de Asociaţia Absolvenţilor Români ai Programului Copernic, în cadrul “Serilor Copernic” şi va avea loc în Sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului.

Accesul publicului la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Conferinţa va fi susţinută în limba franceză şi se va asigura traducere simultană.

Metoda Process Communication Model (pe scurt, PCM) are la bază o cartografiere, fundamentată ştiintific, a profilului psihologic unic al fiecărei persoane şi propune o serie de tehnici cu mare grad de aplicabilitate pentru optimizarea comunicării şi a relaţiilor interumane, atât în mediul profesional, cât şi în viaţa personală.

“Capacitatea noastră de comunicare cu ceilalţi – fie că vorbim de familie, de serviciu sau de cercurile de prieteni – poate construi sau ne poate distruge relaţiile. Pornind de la profilul psihologic unic al fiecărui om, Process Communication ne ajută să gestionăm optim tocmai acest aspect. Ne dă cheia de acces pentru a ne înţelege mai bine pe noi înşine şi pe celălalt şi, astfel, să comunicăm mai bine. Forţa metodei vine dintr-o solidă fundamentare ştiinţifică, iar simplitatea ei, precum şi rezultatele generate sunt argumente imbatabile ca fiecare dintre noi să o aplicăm în viaţa personală sau profesională”, spune Gérard Collignon.

Metoda a fost creată în SUA, în anii ’70, de către Taibi Kahler, după 20 de ani de cercetare ştiinţifică a mecanismelor comportamentale umane. Primii care au aplicat metoda au fost cercetătorii de la NASA, pentru pregătirea echipajelor de astronauţi. În prezent, aplicarea Process Communication Model – PCM – în SUA s-a extins spectaculos, fiind folosită în zona de business şi management, în sfera politicului, a forţelor armate, în educaţie, în industria de film şi chiar de către biserică. În anii ’80, Process Communication ajunge în Europa, principalul ei promotor fiind Gérard Collignon, colaborator apropiat al lui Taibi Kahler, părintele metodei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>