Pages Navigation Menu

Gay de 5.000 de ani

Gay de 5.000 de ani

1

Cel mai batran gay a fost descoperit intr-o suburbie din Praga si are 5.000 de ani, informeaza Le Parisien.
Un grup de arheologii a descoperit ramasitele unui barbat despre care cred ca este cel mai “batran” homosexual sau transsexual din istoria umanitatii. Aceasta pentru ca a fost ingropat dupa un ritual specific femeilor din Epoca de piatra.

“Din istorie si din etnologie, stim ca oamenii din aceasta perioada luau ritualurile funerare in serios, prin urmare este foarte putin probabil ca pozitionarea acestui schelet sa fie o greseala”, a explicat arheologul Kamila Remisova Vesinova.

Spre sfarsitul Epocii de piatra si inceputul Epocii de bronz, barbatii erau inmormantati in mod obisnuit culcati pe partea dreapta, cu capetele indreptate spre vest, in vreme ce femeile erau asezate pe partea stanga, avand capetele indreptate spre est. Atat femeile, cat si barbatii erau pusi in pozitie ghemuita.

Barbatii erau ingropati alaturi de arme, ciocane si cutite din piatra si cateva portii de mancare si bautura ca sa le tina de urat pe lumea cealalta. Femeile, in schimb, erau inmormantate cu coliere facute din dinti, cercei din bronz si ulcioare sau vase de gatit, inclusiv un bol in forma de ou asezat langa picioare.

Coordonatoare expeditiei arheologice, Vesinova, a mai spus ca arheologii au mai descoperit un caz si mai vechi, similar acestuia, datand din Mezolitic, insa atunci era vorba despre o femeie razboinica ingropata ca un barbat, ceea ce ne duce neaparat cu gandul la transsexualism. Ea a mai explicat ca si samanii siberieni erau ingropati in acest fel, specific femeiesc, dar cu accesorii funerare mult mai bogate care reflectau pozitia lor in societate.

Sursa foto: Daily Mail

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>