Pages Navigation Menu

Gandhi: 10 citate memorabile

Gandhi: 10 citate memorabile

Gandhi Pencil Drawing

Mohandas Karamchand Gandhi s-a nascut pe 2 octombrie 1869 in India. Cunoscut mai ales cu numele de Mahatma Gandhi, dat de poetul indian Rabindranath Tagore, acesta si-a castigat titlul de  parintele independentei Indiei si initiatorul miscarilor de revolta neviolente.

Prezentam in continuare o colectie de citate semnate de ilustrul Gandhi, care provoaca adesea anumite reflectii asupra umanitatii.

1. Despre viata: Viata mea este mesajul meu!

2. Despre soldati: Ma consider ca un soldat, dar un soldat de pace.

3. Despre credinta umanitatii: Nu trebuie sa-ti pierzi credinta in omenire. Umanitatea este un ocean; in cazul in care cateva picaturi ale oceanului sunt murdare, oceanul nu devine murdar.

4. Despre non-violenta: Non-violenta este primul meu act de credinta. De asemenea, este si ultimul act din crezul meu.

5. Despre cele sapte pacate: Sapte pacate sociale: politica fara principii, averea fara munca, placerea fara constiinta, cunoasterea fara caracter, comertul fara moralitate, stiinta fara umanitate si  inchinarea fara sacrificiu.

6. Despre adevar: O eroare nu devine adevar din motive de raspandire multiple, nici adevarul nu devine eroare pentru ca nu-l vede nimeni. Adevarul se afla, chiar daca nu exista nici un sprijin public. El este de la sine sustinut.

7. Despre blandetea vocii: Singurul tiran pe care il accept in aceasta lume este vocea suava din mine. Iar daca sunt pus in situatia de a ma confrunta cu ea, umil am curajul de a deveni o minoritate fara speranta.gandhi3

8. Despre libertate: Imi iubesc propria libertate, asa ca nu as face nimic sa ti-o restrictionez pe a ta.

9. Despre iertare: Cei slabi nu pot ierta. Iertarea este atributul celor puternici.

10. Despre natura umana: Un om nu este altceva decat produsul gandurilor sale. Esti ceea ce gandesti!

 

 

 

Surse foto: webneel.com, madamepickwickartblog.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>