Pages Navigation Menu

Fotograful Noritaka Minami fotografiaza “Turnul Capsulelor Nakagin”

Fotograful Noritaka Minami fotografiaza “Turnul Capsulelor Nakagin”

1972_01

Turnul Capsulelor Nakagin (Hotelul Capsulelor) a fost construit in Tokyo, Japonia in anul 1972. Hotelul Capsulelor este format din module de mici dimensiuni atasate de o structura fixa. Acest hotel a fost subiectul proiectului fotografului Noritaka Minami.

Turnul Capsulelor Nakagin a fost construit cu scopul de a marca inceputul erei “apartamentelor-capsule”.  Ele au fost construite intr-o perioada in care Japonia s-a pregatit pentru o dezvoltare ampla ce urma sa fie asigurata de o noua economie construita pe industrie si tehnologie.

1972-noritaka-minami-4

                Hotelul a fost construit de un grup de arhitecti coordonat de Kisho Kurokawa. Imobilul contine 140 de capsule, module din beton atasate unei structuri stabile,centrale, acestea fiind concepute cu scopul de a fi inlocuite la fiecare 25 de ani, pe masura ce nevoile comunitatii se schimbau. Structurile futuriste ale turnului au fost mobilate si dotate cu utilitati. Fiecare apartament are o fereastra rotunda de dimensiuni mari.

4f1d9cb336703_Minami_641x513_4

Fotograful japonez Noritaka Minami si-a propus sa fotografieze acest hotel. Proiectul se numeste “1972” si presupune fotografierea hotelului din toate unghiurile.

Fotograful afirma despre acest hotel: “Este o estetica interesanta, seamana cu navele spatiale, dar si cu vasele de croaziera”. Minami a mai declarat: “Contemplu acest spatiu cand ma aflu acolo si sper, prin aceste imagini, ca altii vor contempla acest viitor care nu s-a intamplat niciodata”.

3017659-slide-minami01

Sursa: wired

Sursa foto: Noritaka Minami

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>