Pages Navigation Menu

Fotografiile anului 2015

Fotografiile anului 2015

Războiul din Siria a înspăimântat o lume întreagă. Numeroși jurnaliști își riscă viața pentru a oferi corespondențe prețioase celor din țările unde conflictele se rezolvă pentru moment cu stiloul.

image-2015-03-31-19794262-0-fetita-care-preda-fata-aparatului-fotografiat.png

Fotografie de Osman Sağırlı

Teroarea și spaima aduse de explozii și arme a intrat în toți locuitorii zonelor din Orientul Mijlociu, unde conflictele nu dau semnale că s-ar încheia. Războiul reprezintă un dezastru total cu consecințe dintre cele mai cuplite. Acest aspect este reflectat și în fotografiile anului.

La începutul acestui an, o poză cu o fetiță speriată, rdicând mâinile în fața unui aparat de fotografia a devenit virală după ce a fost distribuită pe Twitter de Nadia Abu Shaban, fotojurnalist din Gaza. Copilul a crezut că teleobiectivul îndreptat spre ea este o armă și a ridicat mâinile în semn de predare.

Imaginea îi aparține fotojurnalistul turc Osman Sağırlı, a fost realizată într-o tabără de refugiați din Siria și a fost publicată pentru prima oară în ziarul Türkiye în luna ianuarie 2015, însă au trecut câteva luni pentru ca ea să fie cunoscută în toată lumea.

“Am folosit un teleobiectiv și fetița a crezut că este o armă. Am realizat că este îngrozită după ce am făcut fotografia și m-am uitat la ea. Fetița îți mușca limba și și-a ridicat mainile. În mod normal, copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc atunci când văd un aparat de fotografiat”, a declarat Osman Sağırlı, citat de hotnews.ro.

Datorită numărului mare de Share-uri, cel mai mare din acest an, poza cu micuța din Siria a fost nominalizată ca una dintre fotografiile anului 2015.

O altă imagine care a fost distribuită pe toate canelele de socializare este cea cu bebelușul sirian mort și aruncat de valuri pe o plajă din Turcia. Copilul făcea parte dintr-o serie de refugiați care fugeau din calea războiului. ALături de el alte câteva zeci de persoane și-au pierdut viața în apele mării.

Conflictul din Siria a făcut pănă acum un sfert de milion de morți dintre care 60.000 sunt copii.

11035623_979592552082210_8862580470135588530_n

Fotografiile anului 2015

One Comment

  1. Nu e un bebelus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>