Pages Navigation Menu

Fotografii rare cu Marilyn Monroe, vândute cu 25.000 de lire sterline

Fotografii rare cu Marilyn Monroe, vândute cu 25.000 de lire sterline

itch_frock-jpg

Peste 300 de fotografii rare cu actriţa americană Marilyn Monroe au fost vândute cu aproximativ 25.000 de lire sterline (31.550 de euro) la o licitaţie organizată de casa Mullocks în Marea Britanie, informează bbc.com. Aceste fotografii originale au fost colecţionate de jucătorul de snooker galez Dominic Dale pe parcursul unei perioade de 25 de ani. Potrivit casei organizatoare, care are sediul general în oraşul britanic Church Stretton, aceasta este una dintre cele mai vaste colecţii private cu fotografii care o prezintă pe celebra actriţă americană.

Cel mai scump lot, o fotografie alb-negru care datează din 1949, conţine autograful original al actriţei Marilyn Monroe şi a fost vândută cu 4.800 de lire sterline (6.057 de euro), depăşind cu mult estimările specialiştilor. O fotografie alb-negru care l-a inspirat pe Andy Warhol să realizeze o serie de serigrafii cu vedeta americană s-a vândut cu peste 1.000 de lire sterline (1.260 de euro).

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din “Unora le place jazz-ul” şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul “Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele “Şapte ani de căsnicie” şi “Prinţul şi dansatoarea”. Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>