Pages Navigation Menu

Fotografia in desert

Fotografia in desert

513

A face fotografii in desert este similar cu a face fotografii inconjurat de gheata si zapada, cu exceptia ca nu veti mai muri de frig, ci veti muri de cald. Pentru un fotograf, chiar si profesionist, poate fi o adevarata provocare. De aceea in acest articol va vom oferi niste ponturi pentru a  putea crea fotografiile perfecte.

1. Prindeti lumina potrivita

Momentele propice pentru a face fotografii in desert sunt: dimineata (foarte aproape de rasaritul soarelui) si dupa-amiaza tarzie. Atunci veti prinde o lumina mai moale. Lumina moale poate da nisipului o stralucire aparte. Unghiul mai mic al luminii soarelui va evidentia si conturul  dunelor si al colinelor. Daca doriti sa faceti fotografii in miezul zilei va recomandam sa apelati la bracketing, pentru a favoriza supraexpunerea. Conform foto-magazin.ro, “bracketing-ul este o functie prezenta in camerele foto moderne, prin care, pe o serie de fotografii, un parametru al expunerii este modificat de la un cadru la altul, in scopul obtinerii fotografiei corecte, urmand ca fotograful sa aleaga ulterior fotografia de prelucrat.”

desert-30

 2. Spuneti o poveste

Atunci cand sunteti in desert sunteti tentati sa fotografiati in special peisajul. De obicei dunele de nisip sunt de multe ori obiectivul principal. Totusi, este foarte important sa fotografiati si altceva in afara de peisaj, astfel incat sa puteti spune o poveste. De exemplu puteti fotografia o caravana, niste camile, niste urme in nisip sau chiar un animal care doarme la umbra unui copac. Aceasta poate adauga o varietate colectiei dumneavoastra si se evita monotonia.

29

 3. Mare atentie la aparatul fotografiat

Din pacate, nisipul poate fi extrem de distructiv pentru aparatul de fotografiat. De aceea trebuie avut grija suplimentara atunci cand faceti o calatorie in desert. Chiar si in zilele in care vantul nu este asa de puternic se recomanda invelirea aparatului intr-o husa de protectie. Se mai recomanda si utilizarea lentilelor cu protectie UV pentru a proteja sticla.

 

Sursa: digital photography school

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>