Pages Navigation Menu

Fotografia castigatoare a celui mai mare premiu financiar din lume

Fotografia castigatoare a celui mai mare premiu financiar din lume

fotografie-castigatoare

Un fotograf amator chinez a castigat conscursul de fotografie cu cel mai mare premiu financiar din lume in acest domeniu, organizat in Dubai. Fotografia castigatoare are ca subiect imaginea unor copii aflati intr-o sala de clasa improvizata, intr-una dintre cele mai sarace zone ale lumii, provincia Jiangxi din China. 

            Fotograful, pe numele sau Fu Yang Zhou, este un antreprenor din domeniul constructiilor, in varsta de 54 de ani. Acesta a castigat marele premiu Hamdan International Photography Award (HIPA) in valoare de 120.000 de dolari, conform Mediafax. Dupa castigarea premiului acesta a declarat ca se va dedica fotografiei, marea sa pasiune de la varsta de sase ani si va calatori in toata lumea. 

          Provincia Jiangxi este situata in sud-estul Chinei si este una dintre cele mai sarace zone ale tarii, dar si din lume. Fotografia prezinta mai multi copii aflati la un curs, intr-o saracie extrema, in care invatatorul isi tine lectia scriind cu creta pe un perete gol. „Am facut aceasta fotografie in casa primarului dintr-un sat extrem de sarac din provincia Jiangxi, unde avea loc un curs pentru copiii din localitate”, a declarat  Fu Yang Zhou. Intrucat tema concursului era crearea viitorului „am vrut sa arat ca acesti oameni fac eforturi enorme pentru a se instrui si pentru a-si dezvolta regiunea”, a mai declarat acesta. 

Organizatorii concursului HIPA, infiintat de tanarul print mostenitor din Dubai, seicul  Hamdan ben Mohammed ben Rached Al Maktoum, el insusi pasionat de fotografie, decerneaza in fiecare an mai multe premii, in valaore totala de 389.000 de dolari. Tema pentru anul viitor va fi „Culorile vietii”.

 

 

Sursa foto: bjp-online.com; lapresse.ca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>