Pages Navigation Menu

Foste inchisori transformate in hoteluri

Foste inchisori transformate in hoteluri

Ca alternativa de cazare in hotelurile tipice si banale, o noua moda  prinde din ce in ce mai mult printre turisti, cea a cazarii in locuri total inedite, precum fostele inchisori. O astfel de cazare intr-o fosta inchisoare ofera o experienta unica, noua, dar si un sentiment aparte, care nu va fi uitat prea curand.

Hotelul Karosta, Letonia

Hotelul Karosta, Letonia

            Hotelul Karosta situat in nordul Letoniei ofera turistilor o experienta pe cat de inedita, pe atat de inspaimantatoare. Hotelul a fost inainte o inchisoare, iar managerii s-au gandit sa nu schimbe absolut nimic din aspectul ei, ba mai mult, turistii sa fie tratati ca niste prizonieri, dupa ce semneaza o intelegere ca sunt de acord.  Cosntruita in 1900, inchisoarea Karosta a fost mai intai o infiermerie, transformata apoi intr-o inchisoare nazista si sovietica. In cel de-al Doilea Razboi Mondial, nazistii condamnau si executau in incinta ei pe cei considerati dezerori.

Nimic nu este schimbat in aspectul camerelor, fiind identice cu fostele celule: un dulap, un pat de fier, o toaleta si nelispsitele gratii. Mancarea servita la hotel este la fel ca cea pe care o mancau detinutii secolul trecut.

In momentul in care se cazeaza, turistii semneaza o intelegere, prin care declara ca sunt de acord cu conditiile si tratamentul la care vor fi supusi. Tratamentul pentru cei care nu asculta ordinele „gardienilor” include insulta sau chiar aplicarea unor pedepse.

Hotelul Alcatraz, Germania

   Hotelul Alcatraz, Germania 1     

Hotelul Alcatraz, Germania   

            Hotelul Alcatraz din Germania este o fosta inchisoare, care cu ceva timp in urma ii tinea inchisi pe cei mai periculosi criminali. Astazi, ea ofera gazduire celor interesati de conditiile de penitenciar, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din Kaiserslautern. Pentru o experienta cat mai veridica, fiecare camera este identica cu o celula, care pe timpul noptii este incuiata. Nici conditiile sanitare nu s-au schimbat de mai bine de 40 de ani. Chiar si asa, hotelul nu duce lipsa de clienti, demonstrat prin faptul ca peste 20 000 de oameni ii trec pargul in fiecare an.

            Martello Tower, Marea Britanie

Martello Tower, Marea Britanie

Fortificatia napoleniana de coasta a fost transformata cu succes intr-un hotel vizitat anual de mii de turisti intereasati de spiritul unei epoci incheiate. Martello Tower este cea mai mare si cea mai nordica fortificatie din lantul de turnuri folosite de catre Consiliul de Ordonanta a lui Napoleon. Acesta a fost construit in forma unui quatrefoil pentru a putea gazdui patru turnuri, fiind folosite nu mai putin de un milion de caramizi pentru finalizarea lui.

Hostel Celica, Slovenia

 

Hostel Celica, Slovenia 1

 

Hostel Celica, Slovenia

            Hostel Celica este o fosta inchisoare, care dupa plecarea armatei iugoslave in anul 1991 a fost transformata intr-o pensiune, dar si galerie de arta, aici fiind expuse frecvent operele unor artisti contemporani. In scurt timp, locul a inceput sa se bucure de celebritate, devenind un loc care gazduieste nenumarate evenimente culturale si expozitii.    

            Het Arresthuis, Olanda

 

Het Arresthuis, Olanda 1

 

Het Arresthuis, Olandaâ

            Pentru mai bine de 150 de ani, Het Arresthuis a fost o inchisoare de maxima siguranta din Olanda, unde detinutii incercau orice, dar fara izbanda, pentru a reusi sa scape de aici. Astazi, aceasta fosta inchisoare a fost transformata intr-un hotel de 4 stele. Cele 150 de foste celule au fost renovate si transformate in 40 de camere spatioase, care isi asteapta turistii.

Cei care se cazeaza aici beneficiaza de aer conditionat, televizor cu ecran plat si internet, dar si sauna sau sala de fitness.

Mount Gambier gaol, Australia

Mount Gambier gaol, Australia

            Mount Gambier Gaol din Australia a fost initial o inchisoare deschisa in 1866 si inchisa apoi in 1955. Recent renovata, ea a devenit o cazare de tip boutique. Astfel cei care vor se pot caza in camere tip celula, iar pentru restul exista si camere tipice de hotel. Mai mult decat atat, turistii care se cazeaza aici au acces la multe incaperi istorice ale Vechiului Mont Gambier Gaol, precum capela inchisorii sau biblioteca.

Jailhotel, Elvetia

Jailhotel, Elvetia

Jailhotel, Elvetia 1           

Cu o atmosfera autentica de inchisoare, Jailhotel situat in Lucerna, Elvetia, este o fosta inchisoare construita in 1862. In 1999 a fost transformata in hotel, fiind primul astfel de hotel din Elvetia. In total hotelul numar 56 de camere si apartamente, unele cu pat supraetajat pentru a da impresia de inchisoare. Mai mult decat atat, exista si apartamente tematice precum cel al Gevernatorului inchisorii, Biblioteca sau Barabas.

 

Surse: evz.ro; stirileprotv.ro; ghiduri-turistice.info

Surse foto: descopera.ro; izismile.com; diplomatic-corporate-services.si; paesionline.it; hostelworld.com; venere.com; neataiasi.ro; newlyswissed.com

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>