Pages Navigation Menu

Fost director la Credit Suisse, condamnat la inchisoare pentru supraevaluarea de obligatiuni

Fost director la Credit Suisse, condamnat la inchisoare pentru supraevaluarea de obligatiuni

149240122f66ba0e423299d79a3fac34_article-main-image

Un fost director international pentru operatiuni de trading al Credit Suisse, Kareem Serageldin, a fost condamnat in Statele Unite la doi ani si jumatate de inchisoare, pentru rolul avut in falsificarea valorii unor obligatiuni garantate prin ipoteci, in 2007.

Serageldin va plati o amenda de 150.000 de dolari si va lucra in folosul comunitatii timp de doi ani, dupa ce va fi eliberat din inchisoare, relateaza Bloomberg.  Judecatorul unui tribunal din Manhattan a respins cererea avocatilor acestuia pentru o pedeapsa neprivativa de libertate, afirmand ca aceasta trebuie sa reflecte gravitatea faptei. Serageldin a pledat vinovat, in luna aprilie, la acuzatia de conspiratie pentru falsificarea registrelor Credit Suisse.

Inainte de pronuntarea sentinţei, Serageldin si mama sa au cerut clementa curtii. “Regret ceea ce am facut, iar greselile mele ma vor urmari tot restul vietii”, a spus el.  Avocatii au cerut o sentinta neprivativa de libertate, citand pierderea reputatiei de catre clientul lor, a averii si a carierei. Procuratura a demonstrat ca Serageldin si alti traderi subalterni au inregistrat datele in registre astfel incat sa mascheze amploarea pierderilor.

Dupa descoperirea falsurilor, Credit Suisse a efectuat o ancheta interna si a redus valoarea activelor cu 2,65 miliarde de dolari. Circa 540 de milioane de dolari din aceasta revizuire a fost legata de obligatiunile din portofoliul administrat de Serageldin.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>