Pages Navigation Menu

Ford reconfirma al doilea model construit la Craiova si investeste in proiecte comunitare

Ford reconfirma al doilea model construit la Craiova si investeste in proiecte comunitare

Ford are in plan investirea a 500.000 dolari in proiecte comunitare la Craiova in perioada 2014-2017. In acelasi timp, reprezentantii companiei au reconfirmat intentia de a ramane pe termen lung in Romania, in ciuda problemelor intalnite pe piata de produsul local B-Max. Mai mult, un al doilea model va incepe sa fie produs la Craiova, in timp ce sectia de motoare este suficient de flexibila incat sa produca si un al treilea motor, sau, de ce nu, mai multe, pe langa Fox (1.0 EcoBoost) si Sigma (1.5 EcoBoost).

Black_Ford_Fiesta_X100_-_008

Programele comunitare vor fi facute prin intermediul Ford Motor Company Fund & Community Services, entitatea filantropica a companiei auto americane.

Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiti in vara 2014 in actiuni la Spitalul Judetean din Craiova, Universitatea din Craiova si gradinita “Casuta Fermecata”, a anuntat Ford.

A fost infiintat si Corpul Voluntarilor Ford Romania, ce include peste 350 de angajati care se implica, in zilele fara productie din acest an, in proiecte destinate comunitatii. Ei vor lucra impreuna, in comunitate, pentru diverse activitati precum curatarea spatiilor publice, modernizarea gradinitelor, imbunatatirea conditiilor la Gradina Botanica din Craiova si altele. La nivel mondial Corpul Voluntarilor Ford numara 25.000 de membri – angajati si pensionari Ford – in 30 de tari.

Aceste proiecte de Corporate Social Responsability (CSR) ale Ford in Craiova reconfirma interesul companiei pentru Romania, in pofida realitatii evidente, aceea ca Ford produce la Craiova mai putin decat s-a angajat prin contractul de privatizare, iar al doilea model auto destinat aceste uzine este mult intarziat.

“Va reamintesc ca am investit un miliard de euro in aceasta uzina, pana acum. Vedeti vreo companie din lume care investeste un miliard de euro undeva si apoi pleaca? Ar fi o prostie”, a declarat presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, intr-o discutie restransa cu presa, marti, 21 octombrie, la Craiova.

“Lucram cu universitatile pentru diverse programe de scolarizare. Stiti ca urmeaza sa extindem productia cu al doilea vehicul, iar cand acest lucru se va intampla trebuie sa angajam noi oameni. O sa trecem de la doua schimburi la trei. Deci vom avea nevoie de oameni instruiti si lucrand indeaproape cu universitatile vom putea avea oameni mai pregatiti in domeniile in care avem nevoie. Oamenii trebuie sa fie mai pregatiti pentru industria aceasta (n.r.: auto). In final este un castig pentru universitate si pentru noi”, a spus Gijsen.

“Fabrica din Craiova joaca un rol foarte important pe harta de productie a marcii Ford si sunt foarte mandru sa vad astazi ca angajatii nostri din Romania imbratiseaza traditia companiei privind grija fata de ceilalti si importanta actului de a da ceva inapoi comunitatii din care faci parte”, a declarat Gijsen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>