Pages Navigation Menu

Flota bulgara a vandut la licitatie submarinul Nadejda

Flota bulgara a vandut la licitatie submarinul Nadejda

nadejda_article-main-image

Ministerul Apararii din Bulgaria a vandut prin licitatie, pe 17 decembrie 2013 , submarinul diesel-electric “Nadejda (Speranta) Project 633.1, retras din dotarea flotei bulgare la mijlocul anului 2010. Potrivit portalului Maritime.bg, nava a fost vanduta de catre armata cu  710.000 de leva (496.800 dolari ).

Cumparator este o firma din Bulgaria, Fintron Bulgaria, care ar trebui sa vireze banii pentru submarin pana la sfarsitul acestui an.

Submarinul era initial propus pentru transfer autoritatilor orasului Varna in vederea organizarii unui muzeu. Ulterior, Nadejda a fost scos la vanzare pentru 480.000 de leva. Nava a fost vanduta fara arme si sistemele speciale, fiind preparata pentru casare la fier vechi. Cu toate acestea, Fintron va putea folosi submarinul pentru excursii pe mare, insa pentru refacerea lui va avea nevoie de sapte milioane de leva.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>