Pages Navigation Menu

Fiscul îi controlează pe români fără să-i întrebe

Fiscul îi controlează pe români fără să-i întrebe

Fiscul ar urma să primească toate datele deținătorului unui card, în cazul plăților electronice, inclusiv numărul cardului și date pe care băncile nu le dețin, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern.

Fiscul îi controlează pe români fără să-i întrebe

Fiscul îi controlează pe români fără să-i întrebe

În scopul reducerii evaziunii fiscale și pentru a scoate la suprafață veniturile nedeclarate ale agenților economici, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) recurg la măsuri extreme prin introducerea noilor aparate de marcat electronice, dotate cu jurnal electronic.

Astfel, în cazul plăților electronice, Fiscul ar intra fără mandat în posesia tuturor datelor disponibile despre proprietarul unui card, inclusiv numărul acestuia și informații la care băncile nu au acces.

 ”Concret, propunerea vizează corelarea datelor înregistrate pe bonul fiscal transmis Agenției Naționale de Administrare Fiscală de către aparatele de marcat electronice fiscale cu datele comunicate de POS-urile pentru bunurile/serviciile pentru care plata se face prin intermediul cardului”, susțin cumunicatorii Ministerului Finanțelor Publice.

Potrivit reprezentanților ministerului, datele folosesc la determinarea corectă a bazei impozabile, în cazul în care casele electronice de marcat întrerup transmiterea de informații către ANAF (defecțiune, suspendare servicii internet, pană de curent, rea intenție etc).

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>