Pages Navigation Menu

Filmul românesc, preferatul londonezilor

Filmul românesc, preferatul londonezilor

 După succesul înregistrat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unde lungmetrajul ”Aferim” regizat de Radu Jude a obținut ”URSUL DE ARGINT”, un alt film se va afla printre primele proiecții la ”Cinemateca românească” de la Londra.

aurora-2010-001-puiu

În deschiderea sezonului de film noir la Cinemateca românească a Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra, lungmetrajul “Aurora”, de Cristi Puiu, a fost selectat pentru a fi proiectat primul în cadrul evenimentului. Astfel, joi, 26 februarie, pelicula românească va da startul seriilor de filme alese de un juriu de specialitate, informează Mediafax.

Lungmetrajul “Aurora”, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal, unde îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme.

Printre numele din distribuţie se regăsesc Clara Vodă şi Gelu Colceag, iar imaginea este semnată de Viorel Sergovici.

Filmul “Aurora” este o producţie a casei Mandragora și a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România (CNC), Eurimages, OFC Section Cinéma, Centre National de la Cinématographie (Franţa), în colaborare cu ARTE France Cinéma, ZDF/ ARTE, Societatea Română de Televiziune, TSR/SSR, HBO România.

Cinemateca românească este un program al ICR Londra lansat în anul 2010 şi derulat pe parcursul întregului an, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>