Pages Navigation Menu

Filmele anului 2013

Filmele anului 2013

a3

Domeniul cinematografic ne fascineaza si inspira de foarte mult timp si alaturi de muzica, jocuri si divertisment sunt de departe genurile cele mai apreciate de catre toate varstele. In 2013 au aparut filme deosebit de interesante si bine realizate in fiecare luna, putand fi invocate cel putin 50 de filme ale diferitelor case de productie cu aprecieri la superlativ.
Am sa prezint intr-un mod succint doar pe cele care am considerat ca sunt cele mai reprezentative insa sunt sigur ca nedreptatesc cel putin inca 10-20 de lung-metraje.

Pacific_Rim_1372785779_2013
Din genul SF un prim film care poate fi enumerat este Cercul de foc (Pacific Rim). Legiuni de creaturi monstruoase, cunoscute drept Kaiju au inceput sa iasa din mare si sa navaleasca pe pamant. A izbucnit un razboi cu umanitatea, in care milioane de oameni si-au pierdut viata, iar resursele planetei au fost consumate si irosite ani de-a randul. Kaiju sunt niste creaturi uriase, iar pentru a-i înfrunta oamenii au nevoie de arme speciale, respectiv de robotii Jaegers, niste uriasi mecanizati construiţt pentru a fi controlati simultan de doi piloti ale caror creiere sunt legate printr-o punte neuronala.

Epic_1366718599_2013

Genul de animatie este reprezentat intr-un mod special de catre “Epic”. Filmul e bazat pe o carte pentru copii scrisa de William Joyce. Actiunea filmului va urmari o batalie de proportii dintre bine si rau, tinuta in padurile unui regat din vremuri de demult. Cand o adolescenta se va trezi, ca prin magie, transportata in acest univers secret, ea trebuie sa adune alaturi o echipa de personaje fantastice bizare, in a caror mana se afla salvarea acelui tinut, dar si a lumii ei. Astfel, o armata de gaze este nevoita sa ceara ajutorul unor fiinte supranaturale, cunoscute sub numele de Oamenii-Frunza, pentru a-si proteja gradina de lacomia unei atotputernice regine-paianjen.

Star_Trek_Into_Darkness_1365607296_2013

Acelaşi gen SF a adaugat in colectie: “Star Trek into Darkness”. Dupa prima misiune, echipajul Enterprise este chemat inapoi acasa, unde afla ca o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizatii, aruncand in aer intreaga flota si tot ce reprezenta ea, lasand lumea noastra intr-o situatie de criza. Capitanul Kirk porneste o vanatoare de capete intr-o zona de razboi cu misiunea de a da de urma celui ce este sursa armelor de distrugere in masa.

The_East_1367329070_2013

Un film de actiune, drama-thriller este “The East”. Sarah e o agenta sub acoperire, care lucreaza pentru o firma privata al carei scop este sa protejeze interesele corporatiilor impotriva extremistilor ce vor să conserve cu orice pret mediul inconjurator. Ea se infiltreaza intr-o organizatie anarhista “The East” si sfâ’arseste prin a se indragosti de carismaticul si atragatorul Benji, care e tocmai liderul gruparii eco-teroriste.

Curse_of_Chucky_1374224368_2013

Curse of Chucky” este un film horror-thriller care prezinta povestea unei papusi-ucigaşe infioratoare. La fel “Robosapien” prezinta aventurile unui robot special proiectat sa rezolve situatii deosebite. Lumea orcilor in actiune este ecranizata prin “Orc Wars”.

Elysium_1376375340_2013

O adevarata reusita o reprezinta “Elysium”. In anul 2159 exista doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, precum si restul oamenilor, care traiesc pe o planetă Pamant suprapopulata si in ruina. Secretara de stat Rhodes, un oficial neiertator al Guvernului, nu se da in laturi de la nimic pentru a inaspri legile impotriva imigratiei si pentru a conserva stilul luxos de viata al cetatenilor de pe Elysium. Asta nu impiedica oamenii de pe Terra sa incerce sa patrunda in Elysium, prin orice mijloace posibile.

EmbraceoftheVampire

Genul horror-vampir este reprezentat atat de catre “Embrance of the Vampire” , cat si de catre deosebit de bine realizatul “Dracula” pe care il recomand tuturor pentru viziunea futurista a acestuia si efectele speciale.
Chennai_Express_1376173805_2013

Stilul filmelor orientale pline de mister , dragoste, conspiratie propune atat “Chennai Expres”, cat si “Switch 3″. Imaginile , decoratiunile si situatiile existente sunt ireprosabile , fiind demne de recomandat tuturor iubitorilor genului.

Film de actiune prin excelenta “Outpost: Rise of the Spetsnaz” ofera senzatii speciale sintetizand epopeea unei echipe de comando rusesti incercuita de către forte militare oculte germane.

Turbo_1371766681_2013

Atat “Turbo” , cat si “Planes” relateaza in cadrul unor metraje de animatie povesti si aspiratii ale unui melc sau a unui avion invechit, spunand atat de multe despre nazuintele si sperantele oamenilor.

Planes_1379676119_2013

Percy Jackson: Sea of Monsters” aduce numeroase reflecxii genului mitologic-SF. Paradisul acvatic stapanit de Poseidon e in pericol de a fi distrus. Fiul zeului si prietenii acestuia pleaca intr-o misiune in Marea Monstrilor pentru a gasi un artefact mitologic care sa-i ajute, iar intre timp incearca sa impiedice o fortă malefica antica sa recapete puterea.

Percy_Jackson_Sea_of_Monsters_1345382078_2013
Va urez vizionare placuta si putem concluziona deci ca anul 2013 a fost foarte productiv din punct de vedere cinematografic!

One Comment

  1. mai trebuia sa enumar unul dintre cele mai asteptate si apreciate : THOR : The Dark World (2013)…..
    imi cer scuze…!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>