Pages Navigation Menu

Filme, paiete şi sponsori foarte vizibili, în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 2015

Filme, paiete şi sponsori foarte vizibili, în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 2015

cannes_2015

Filmele, paietele şi sponsorii foarte vizibili au marcat ceremonia de deschidere a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes 2015, care a avut loc miercuri seară, pe Croazetă, informează lemonde.fr.

Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes l-a avut ca maestru de ceremonii, pentru al doilea an consecutiv, pe actorul Lambert Wilson. Numeroase staruri ale industriei cinematografice au păşit pe celebrul covor roşu de la Cannes, purtând ţinute vestimentare spectaculoase, şi au participat la această gală de deschidere a festivalului, care a fost transmisă de postul de televiziune Canal+ şi a fost urmărită de peste 170 milioane de telespectatori, potrivit site-ului 20minutes.fr.

Lambert Wilson şi-a început discursul în limba engleză: “Welcome to Cannes!” (“Bine aţi venit la Cannes!”). Actorul francez a salutat de asemenea prezenţa în sală a lui Pierre Lescure, noul preşedinte al festivalului, după retragerea din activitate a lui Gilles Jacob.

Pierre Lescure, cofondator al grupului media Canal+, şi-a asumat o schimbare de stil: festivalul din 2015 a acordat sponsorilor o vizibilitate fără precedent şi a anunţat includerea în echipa organizatorică a doi sponsori noi: MasterCard şi Kering, noul nume al grupului deţinut de miliardarul François-Henri Pinault.

Lambert Wilson a cerut apoi starurilor de cinema şi celorlalţi invitaţi prezenţi la eveniment să închidă ochii şi să îşi imagineze cum va arăta ediţia din acest an a festivalului.

“Cannes este o femeie”, a continuat maestrul de ceremonii, reamintind cu această ocazie faptul că cea de-a 68-a ediţie a festivalului este dedicată femeilor şi a fost plasată sub egida actriţelor Ingrid Bergman (imaginea de pe afişul oficial din 2015) şi Catherine Deneuve, interpreta unui rol principal din filmul care a deschis evenimentul, miercuri seară, “La Tête haute”, regizat de cineasta franceză Emmanuelle Bercot.

După discursul lui Lambert Wilson, invitaţii s-au delectat cu un moment artistic pe scena Palais des Festivals din Cannes, organizat sub forma unui mic spectacol de balet, a cărui coreografie a fost realizată de Benjamin Millepied, soţul actriţei Natalie Portman.

A urmat prezentarea juriului competiţiei oficiale şi a preşedinţilor acestuia, fraţii Joel şi Ethan Coen, dar şi a unor secvenţe din cele 19 lungmetraje din competiţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>