Pages Navigation Menu

Fiecare deces si nastere localizate prin intermediul unei harti interactive

Fiecare deces si nastere localizate prin intermediul unei harti interactive

harta-ochi

In zilele noastre, Pamantul este populat de 7 miliarde de oameni, iar in 30 de ani se estimeaza de catre specialistii de la U.S. Census Bureau ca planeta va fi populata de 9 miliarde de oameni. Nu e de mirare, avand in vedere faptul ca in 1950 traiau 2,5 miliarde de oameni.

In fiecare minut, au loc pe Pamant, aproximativ 107 de decese si 250 de nasteri .

Din dorinta de a face acele cifre vizibile, Brad Lyon, doctor de matematica si dezvoltator de software, impreuna cu designerul Bill Snebold au creat o harta simulatoare interactiva a nasterilor si deceselor din Statele Unite.

Acest proiect s-a dovedit a fi foarte popular, motiv pentru care, recent, cei doi au lansat o noua harta care indica nasterile si decesele de la nivel mondial.

„Aceasta harta este, cu siguranta, mai coplesitoare decat cea a S.U.A. Iar rata cu care apar aceste evenimente ne ofera o alta sansa de a percepe cat de mare este lumea”, a declarat Lyon.

„Initial, am fost curios cu privire la modul in care ar putea arata modelul de decese si nasteri, pe baza ratelor curente, combinat cu dorinta de a invata mai mult despre unele tehnologii web”, a mai adaugat acesta.

In acest caz, tehnologia utilizata se bazeaza pe d3.js, o biblioteca javascript, creata de Michael Bostock, grafic editor de la New York Times.

 

Sursa: descopera.ro; incont.ro;

Sursa foto: descopera.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>