Pages Navigation Menu

Festivalul Sinaia Forver la a 20-a editie: VIA SINAIA

Festivalul Sinaia Forver la a 20-a editie: VIA SINAIA

1233412_690190927676697_1127134139_n

Asa cum a fost stabilit prin traditie, ultimul weekend din septembrie este dedicat orasului  supradenumit in trecutu-i regal Perla Carpatilor. Sinaia is pune hainele de sarbatoare in plin santier sau hainele de munca la ceas  de sarbatoare si isi asteapta, pentru al 20-lea an consecutiv, locuitorii, vecinii si turistii la Festivalul toamnei Sinaia Forever 2013- Via Sinaia.

Asadar in intervalul 27-29 septembrie, Primaria Sinaia si partenerii sai v-au pregatit o sarbatoare inedita , cu muzica buna, bucate alese si produse mestesugite dar nu oriunde ci pe via Sinaia, aflata in plin proces de formare. Cu alte cuvinte, dat fiind ca santierul din centru statiunii montane aflate in plin proces de transformare nu s-a incheiat, ideea centrala a Festivalului din acest an foloseste decorul existent. Cablurile de pe stalpi, bordurile, canivourile, varful stalpilor de iluminat, catacomebele din centru, tuburile subterane, pickamerele, tarnacoapele sau mistriile vor forma fara efort cadrul de desfasurare al sarbatorii orasului.

La toate acestea vor fi adaugate replici supradimensionate ale utilajelor folosite la refacerea segmentului central al orasului si un scris volumetric, numai bun de  fotografiat. Conceptul folosit se aproprie de proiectele -tip orasul de sub oras iar intentia  ar fi aceea ca Festivalul sa reprezinte, pentru ultima data Sinaia inainte de marea transformare.

Oficial, printre curajosii care s-au hotarat sa strabata la pas via Sinaia regasim nume ca : Bere Gratis & Friends, Vama, Andra, Casa Presei, Antonia, Smiley si Holograf. Lor li se vor alatura mesteri si mestesugari din toata tara, comercianti locali si expozanti. Parcul Dimitrie Ghica va asigura, ca in fiecare an, locul propice pentru joc si joaca, muzica si voie buna. Primitor asa cum il stim, Casinoul ii va primi pe expozanti si actori.

Daca nu sunteti lamuriti sau convinsi sa va rezervati weekendul 27-29 septembrie pentru o vizita la Sinaia, regasiti mai jos explicatia si motivatia oragnizarii Sinaia Forever 2013-Via Sinaia in aceasta maniera:

Cu fiecare editie a festivalului vad cum Romania se schima. Am vrut sa avem un eveniment care sa treaca dincolo de clasicul concept de “zilele orasului”, am vrut sa fie un festival care sa arate intregii tari lucrurile de care suntem mandri, am vrut sa iesim din umbra micilor si berii si sa vedem cum putem schimba ceva in viata fiecarui participant la festival. De la cel mai mic voluntar pana la artistii care ne incanta serile, exista un lant al muncii si contributiei. De la cel mai bun mestesugar pana la cel care ii cumpara arta se formeaza un lant al respectului si mandriei, asa se fac schimbarile! Acest festival trebuie trait pentru a fi inteles. Va astept pe Via Sinaia! , transmite primarul orasului, Vlad Oprea.

NewsUP va fi la Sinaia!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>