Pages Navigation Menu

Festivalul George Enescu

Festivalul George Enescu

Concert-George-Enescu

Intre 1 si 28 septembrie in Bucuresti si in tara va avea loc Festivalul international George Enescu. In cadrul festivalului ne vom delecta cu recitaluri de exceptie, concerte camerale, spectacole de  opera si balet, mari orchestre ale lumii, concertele de la miezul noptii, seria Wagner, workshop ,,Enescu si contemporanii sai” si altele. Iata cateva nume mari ai artistilor pe care-I putem vedea: Daniel Barenboim, Radu Lupu, Pittsburgh Symphony Orchestra, Staatskapelle Berlin, Manfred Honeck, Sergey Dogadin, Yuja Wang s.a.

In Bucuresti concertele vor avea loc la Sala Mare a Palatului, la Ateneul Roman, Sala Palatului.

Festivalul George Enescu a fost organizat pentru prima oara in 1958 la initiativa dirijorului George Georgescu in memoria  bine cunoscutului compozitor, dirijor, violonist si pianist, George Enescu. George Enescu s-a nascut in Liveni in 1881. De la 4 ani a inceput sa cante la vioara. La 7 ani a fost acceptat la Conservatorul din Viena, unde a absolvit cu medalie de argint. La 13 ani se duce la Paris pentru continuarea studiilor. El a debutat ca dirijor la Orchestra Philadelphia din New York. Mai tarziu a fost dirijorul Filarmonicii din New York. In 1947 se stabileste la Paris, unde-si traieste ultimii ani din viata. Cele mai cunoscute compozitii ale sale au ramas ,,Oedip”si,,Suitele pentru Orchestra”.

Festivalul s-a consacrat datorita invitatilor de renume si laureatilor premiului concursului din cadrul festivalului. Din 1971 festivalul nu s-a mai tinut din cauza nealocarii fondurilor. In 1991 lucrurile au revenit la normal, iar fiecare editie aduce tot mai multe nume de exceptie.

Bilete se gasesc in reteaua eventim si la cinema Digiplex care va transmite o parte a festivalului.

 

Sursa: festivalenescu.ro/calendar/events, calendarevenimente.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>