Pages Navigation Menu

Festivalul de Film Horror si Fantastic Luna Plina

Festivalul de Film Horror si Fantastic Luna Plina

Fosta cetate saseasca Biertan gazduieste in perioada 14- 18 august cea de-a doua editie a Festivalului de Film Horror si Fantastic Luna Plina, organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

ET_thegreenplanet_icon

Timp de 5 zile curiosii curajosi sau iubitorii de cinema horror si fantastic vor avea ocazia sa isi intretina imaginatia cu cele mai bune, deopotriva clasice si moderne, productii de gen din Europa dar nu numai.

Maratonul cineastic este compus din 10 scurtmetraje, 7 lungmetraje dintre care 5 filme de debut in premiera absoluta, 6 dintre cele mai bune SF-uri restaurate digital, 15 proiectii alese pe spranceana si produce in cele dua tari cu traditie in cinematografia fantastica- Spania si Belgia-plus 3 proiectii dedicate regizorului american Brian De Palma.

Si pentru ca nu exista festival serios fara spirit de competitie, premiii si cronici, trebuie sa stiti ca publicul va alege dimpreuna cu cei trei jurati de top (scenarista și regizoarea KRISTINA BUOŽYTĖ din Lituania, castigatoarea premiului Melies d’Or 2012 pentru filmul Aurora/ Vanishing Waves ,CHRISTIAN HALLMAN, regizor și producator suedez, coordonator al EFFFF si selectioner al Festivalului International de Film Fantastic de la Lund si TOMAŽ HORVAT, director artistic si fondator al Festivalului de Film Grossmann, unicul eveniment cinematografic din zona fostei Yugoslavii specializat in cinema-ul de gen)  castigatorul fiecareia dintre urmatoarele sectiuni : lung si scurtmetraj, „Tenebre”, „Full Moon Classic”, „Grindhouse” și „American Masters”.

La categoria surprize si atmosfera, organizatorii Luna Plina vor imbina proiectiile de film horror/ Sf/ policier/ fantastic cu muzica buna, mestesurile, atelierele pentru copii si arta focului. Astfel, in resedinta transilvaneana Biertan veti putea asculta world music cu EINUIEA –”THE KURUC ATONEMENT” sau, dupa miezul noptii, muzica electronica si electrizanta cu CAMPSAUVAGE, SINISTER EXAGGERATORS’ HAUNTED MACHINES si CANDIE HANK. Editia a doua a festivalului continua proiectul educativ EDUCATIFF FANTASTIC, in cadrul caruia copiii vor avea parte de ateliere de realizare a propriilor filmulete fantastice.  Adultilor le este dedicata expozitia de masti hilare, triste sau horror a mesterului popular Vasile Susca („BY VASILE ȘUȘCA” – FOLK MASKS EXHIBITION) si o demonstratie artistica de joaca cu focul, marca CRISPUS- trupa sibiana de arta stradala.

Ca informatie bonus si ultim element de convingere, aflati ca Luna Plina 2013 se va desfasura in 7 locatii diferite din Biertan, dintre care trei in aer liber si o biserica fortificata cu o arhitectura impresionanata.

Un abonament complet pentru 4 zile de festival (15- 18 august) plus camping asigurat costa 85 de lei iar in cazul in care ideea de cort nu va surade, site-ul festivalului intermediaza cazarea la una dintre pensiunile din apropiere.

„Luna plina“ a debutata in august 2012 si ramane un festival de nivel european, o exeprienta fanatastica 100% independenta si auto- finantata.

 

 

Harta Biertan Finala_web res

 

Sursa: lunaplinafestival.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>