Pages Navigation Menu

Festival de film francez

Festival de film francez

fFF

Institutul Francez di Bucuresti va propune sa incepeti noiembrie cu un festin cineastic de 10 zile, recomandat pentru suflet si spirit.

Festivalul de Film Francez debuteaza chiar astazi, 1 noiembrie, la ora 18 :00 cu documentarul «L’ Affaire Tanase » (Afacerea Tanase), in regia lui Ionut Teianu si continua cu 4-5 proiectii in fiecare zi, pana pe data de 10 noiembrie. Locul de intalnire al iubitorilor de film european, in general, si film cu iz francez, in particular, va fi, in Bucuresti, sala Elvira Popescu din incinta Institului. Cinematografele din Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Oradea isi asteapta si ele publicul in aceeasi perioada pentru acelasi regal à la française.

Aceasta a 17a editie a festivalului va fi consacrata promovarii si difuzarii tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competitii a filmelor lor de debut, opere care nu patrund usor in circuitul de exploatare traditional si pentru care festivalurile reprezinta o importanta oportunitate de expunere atat in Franta, cat si in strainatate.

Sectiunea filmelor in competitie  va fi completata si de alte sectiuni necompetitive. Pentru prima data va fi organizat în cadrul festivalului si un vot al publicului, in parteneriat cu TV5 Monde., transmit organizatorii.

 

 

Pretul unui bilet la film este 10 lei si il puteti obtine online sau la cinema, cu cateva minute inaintea proiectiei alese. Programul complet si prezentarea filmelor le regasiti aici.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>