Pages Navigation Menu

Fest(in) pe Bulevard la Nottara

Fest(in) pe Bulevard la Nottara

 teatru-fest-bulevard-conferinta

În toamna lui 2013, când televiziunile se bat după raiting și ziarele nu prea se mai vând la tarabe, teatrul își deschide porțile măcar pentru a-și feri publicul de ploaia apocaliptică.

Teatrul nu are rolul de a rezolva probleme naționale, enigme polițiste sau cancerul. Cu toate acestea, teatrul poate schimba percepția asupra unor lucruri esențiale, prin situațiile deloc firești pe care le expune. Și pentru a scrie o nouă pagină în istoria artei, Teatrul Nottara organizează anul acesta Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

 În perioada 2 – 19 octombrie 2013, actori celebri vor evolua în trei spectacole în premieră, dar și în piese ale teatrului gazdă. „Teatru pe pâine” va fi evenimentul care va da startul unei prime ediții teatrale cum n-a văzut Bucureștiul.

Teatrul reprezintă cadrul ideal pentru a ilustra problemele societății civile. Unul dintre subiectele tratate de piesele de teatru care vor intra în competiție la secțiunea „Criză teribilă, monșer”  va fi tensiunea din mediile economic, social, politic, sexual sau identitar. Spectacolele puse în scenă vor fi: Povestea zăpezii negre (regizor:Benoit Kopniaeff), Băutorul de rouă (regizor: Stefan Sablić), Liselotte şi luna mai (regizor: Ventsislav Asenov), Woyzeck (regizor: Tino Geirun), Candid (în regia lui Cristian Pepino) şi în premieră națională Matrimoniale ( un spectacol de Diana Lupescu).

O altă secțiune pentru care vor concura piese de teatru cunoscute, dar și în premieră este „Bulevardul Comediei”. În cadrul acesteia, vor defila spectacole de succes ale teatrului, precum: Nu vorbiţi cu actorii! (regizor: Diana Lupescu), Metoda ( regizor: Theodor-Cristian Popescu), Scandal la operă! ( regia: Petre Bokor), Zeul măcelului (în regia lui Claudiu Goga) şi două spectacole invitate, Familia Tót şi Leonida Gem Session (regia: Tompa Gábor). Teatrul gazdă va avea două premiere: Mobilă şi durere de Teodor Mazilu, în regia lui Alice Barb şi Un pic prea intim de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu.

Ca Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard să se definească prin a fi un eveniment circular, la finalul, pe scena mică a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine concertul Back to swing.

Mai mult, festivalul cuprinde și o serie de activități, cum ar fi lansări de carte, un coloviu,  o expoziţie şi  spectacole-lectură, unde intrarea este liberă, iar biletele pentru spectacole au fost deja puse în vânzare şi se pot achiziţiona de la Casa de bilete, deschisă zilnic, între orele 10.00-20.00, de pe B-dul Magheru nr. 20.

Teatrul reușește să supraviețuiască într-o capitală energică și cu ochii mai tot timpul pe ceas prin scrierea unei noi povești a Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

Sursa foto: nottara.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>