Pages Navigation Menu

Felipe al VI-lea a devenit regele Spaniei

Felipe al VI-lea a devenit regele Spaniei

Felipe al VI-lea a devenit la miezul noptii (01.00 – ora Romaniei) noul rege al Spaniei si va depune juramantul, urmandu-l la tron pe tatal sau, Juan Carlos. Acesta a semnat decretul de abdicare miercuri, in cursul unei ceremonii solemne, dupa 39 de ani de domnie.


Spain

Felipe, in varsta de 46 de ani, a devenit rege in momentul publicarii Jurnalului Oficial al Legii. Abdicarea a fost aprobata de Parlament, ce i-a permis tatalui sau sa abdice.

Printul Felipe este cel de al treilea copil al regelui Juan Carlos si al reginei Sofia, si are doua surori mai mari, infanta Elena si infanta Cristina.

Casatorit cu fiica unui sofer de taxi in 2004, Letizia Ortiz Rocasolano, Felipe are cu ea doi copii, infanta Leonor (nascuta in 2005) si infanta Sofia (nascuta in 2007).

Numele integral al printului mostenitor este Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbon y de Grecia, caruia i se adauga titlurile de Print de Asturias, Print de Viana, Print de Girona, Duce de Montblanc, Conte de Cervera si Lord de Balaguer.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>