Pages Navigation Menu

FELICIA FILIP, concert alături de CRISTI MINCULESCU: 22 decembrie, la Sala Palatului

FELICIA FILIP, concert alături de CRISTI MINCULESCU: 22 decembrie, la Sala Palatului

În prag de Crăciun, Felicia Filip va concerta la Sala Palatului alături de Cristi Minculescu și de formația IRIS.

Felicia Filip

Felicia Filip

Prietenia statornică între marii artiști și profesionalismul incontestabil reprezintă esența succesului, fapt demonstrat în nenumărate râduri. Un astfel de exemplu este realația dintre Felicia Filip și Cristi Minculescu. 

Marți, 22 decembrie, CRISTI MINCULESCU și trupa IRIS, alături de soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și Orchestra Sinfonia București sub bagheta dirijorului Florin Totan vor oferi un spectacol cum deja au obișnuit publicul, intitulat ROCKOLINDE SIMFONIC.  Ultimul gong la ora 20.00, când invitații vor fi rugați să se așaze la locurile lor pentru a asista la unul dintre cele mai importante concerte ale anului.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează: VIP – 175 lei, Cat.I – 150 lei, Cat.II – 115 lei, Cat.III – 75 lei și Cat.IV – 50 lei. Acestea pot fi procurate de la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica, Unirea Shopping Center (etj.2), Diverta, Flanco și online prin www.ticketnet.ro, www.myticket.ro, www.bilet.ro sau www.iabilet.ro.

FELICIA FILIP

Presa internaţională a numit-o pe Felicia Filip “diva céleste” şi “noua regină a Traviatei”. A cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă care a obţinut toate premiile Mozart.

După modelul Montserrat Caballe – Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic în România. Începută în 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes uriaş, ce a culminat cu lansarea albumului “Filipissimia”, iar “Fata din vis” este cel de-al doilea album semnat de “soprana rock a României”.

De-a lungul timpului s-a bucurat de aprecierea publicului urcand atat pe importante scene internationale cum ar fi Covent Garden Royal Opera House din Londra, Staatsoper din Hamburg, Teatre Liceu din Barcelona, Staats Oper din Viena sau Opera din Toronto cat si pe scenele din Romania.

In lumina acestei cariere extraordinare soprana Felicia Filip a fost ridicata la gradul de Comandor al Ordinului “Meritul Cultural”, titlu care i-a fost decernat de catre Presedintele României, iar de curand a obtinut titlul onorific de “Persoana Emerita” conferit de Presedintele Republicii Moldova.

ROCKOLINDE

ROCKOLINDE

ADRIAN NAIDIN

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti. Spaţiul tipografic nu ne permite să amintim toate concertele şi întâlnirile cu muzicieni de renume care l-au îmbogăţit sufleteşte pe Adrian Naidin, dar putem spune că face parte dintre cei care au înţeles că publicul trebuie educat, dar mai înainte de acest lucru trebuie să i se arate ce înseamnă cu adevărat muzică de calitate.

Adrian Naidin reuşeşte de fiecare dată să combine jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, atingând cu violoncelul său note de-o frumuseţe aparte. În clipa în care Adrian Naidin se opreşte din cântat se lasă tăcerea, se instalează o uimire egală liniştii de început, o nesiguranţă sfântă, ceva nedescifrat care rămâne ascuns undeva înlăuntrul lui pentru că doar el are cheile fermecate, cum spuneam mai sus, cu care deschide uşile sufletului nostru.

SINFONIA BUCUREȘTI

Orchestra “Sinfonia Bucureşti” a fost înfiinţată de maestrul Florin Totan în 1990 şi a reprezentat la vremea respectivă prima iniţiativă privată, nu doar în muzică, dar şi în cultura românească.Orchestra este compusă dintr-un număr variabil de instrumentişti valoroşi provin din principalele orchestre bucureştene precum Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională Radio şi Opera Naţională.De-a lungul timpului, orchestra a fost invitată la zeci de concerte de gală şi manifestări oficiale. Printre cei care i s-au alăturat în concerte se numără: naistul Gheorghe Zamfir, sopranele Cellia Costea (Atena) şi Felicia Filip, violonistul Eugen Sârbu (Londra), pianiştii Babette Hierholzer (New York) şi Jean Francois Dichamp (Paris), violoncelistul Xavier Philipps (Paris) şi dirijorii Cristoph Poppen (Berlin-Munchen) şi Robert Olson (Kansas City).

Iris și Cristi Minculescu, concert Sala Palatului

Iris și Cristi Minculescu, concert Sala Palatului

IRIS

Trupa Iris a luat ființă în 1976, prima formulă avându-i în componenţă pe Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechinţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman şi Sorin Chifiriuc. Cea mai recentă plecare din formaţie a avut loc în septembrie 2012, când solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa, după 32 de ani de activitate, însă, spre bucuria imensă a fanilor acesta a revenit pentru proiectul ”Din nou împurenă”.

IRIS deține un portofoliu muzical bogat, un palmares discografic incluzând 14 albume, 3 maxi-single-uri și un DVD/VHS, peste 6.000 de concerte susținute în diverse turnee, în aproape toate orașele țării, în fața a peste 10 milioane de spectatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>