Pages Navigation Menu

Fatih Akin: Următorul meu film va fi despre democraţia din epoca contemporană

Fatih Akin: Următorul meu film va fi despre democraţia din epoca contemporană

1350890752-fatih-akin-regisseur-Wef

Fatih Akin, personalitate de marcă a cinematografiei germane, îşi încheie prin filmul “The Cut” trilogia sa despre iubire, moarte şi diavol şi a dezvăluit că, după ce a explorat în cele trei pelicule ţara natală a părinţilor săi, Turcia, următorul lui proiect va vorbi despre democraţia din Germania.

Primele două filme din trilogia sa cinematografică, “Cu capul înainte/ Gegen die Wand” (premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2004) şi “De partea cealaltă/ Auf der anderen Seite” (recompensat cu premiul pentru scenariu la Cannes în 2007), aveau acţiuni care se desfăşurau în zilele noastre, în Germania şi Turcia. “The Cut” efectuează un salt în timp, în urmă cu un secol, şi plonjează în epoca genocidului armean, informează AFP.

“Cu fiecare film din această trilogie, m-am apropiat de ţara părinţilor mei”, a declarat regizorul german, în vârstă de 41 de ani, născut la Hamburg din părinţi turci. “Am ajuns într-un stadiu în care am nevoie să trec la altceva”, a mai spus acesta.

Filmul “The Cut” va fi lansat pe marile ecrane din România pe 24 aprilie.

Fatih Akin s-a născut în 1973, la Hamburg, într-o familie turcă, şi a urmat, din 1994, studii de comunicare vizuală la Colegiul de Arte Frumoase din oraşul german.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>