Pages Navigation Menu

Fara tarife de roaming din 2014

Fara tarife de roaming din 2014
roaming
Comisia Europeana vrea sa elimine tarifele de roaming din 2014, ceea ce inseamna ca romanii ar putea sa sune din strainatate la aceleasi tarife ca in tara. In prezent, costurile pentru roaming sunt de 3-4 ori mai mari decat cele de acasa.
“Multi dintre noi viseaza la o piata unica, integrate, iar intr-o astfel de piata nu exista roaming, pentru ca acesta tine de granite, iar granitele nu mai exista”, spune vicepresedintele CE Digital Agenda, Neelie Kroes.
In ultimii 5 ani, tarifele de roaming au tot scazut, iar de la 1 iulie se va aplica o noua reducere, o data cu intrarea in vigoare a noului plafon Eurotarif. Astfel ca, pentru un minut se vor plati 30 de eurocenti, iar pentru un sms trimis 10 eurocenti. Ca exemplu, o convorbire in roaming de 5 minute din Spania catre Romania va costa 1,5 euro, iar in sens invers, din Romania catre Spania, va costa 45 de centi.
Si pretul traficului de date pe internet se va reduce in mai putin de 2 saptamani, pretul unui megabit ajungand la 55 de eurocenti.
De anul viitor se mai intrevede o schimbare. Daca acum trebuie sa folosim serviciile de roaming ale operatorului de telefonie la care avem abonament sau cartel, din 2014 lucrurile vor sta altfel.
“Va exista si posibilitatea achizitionarii serviciilor de roaming de la un alt operator fata de acela la care abonatul are contract, abonament sau cartel preplatita”, anunta directorul executive ANCOM, Eduard Lovin.

Sursa: ProTV

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>