Pages Navigation Menu

Fara corzi

Fara corzi

Alex-Honnold-2

Forta si abilitati de catarator aproape supranaturale. Acesta este singurul echipament pe care un practicant de soloing il are la dispozitie in lupta sa cu cei mai periculosi pereti stancosi sau chiar zgarie-nori.

Desi exista de ceva timp, a devenit in ultimii ani o adevarata vedeta a sporturilor extreme, datorita unor oameni care au reusit sa sparga bariere aflate foarte sus pentru rezistenta umana si mai ales datorita promovarii extraordinare din media.

Alex-Honnold

Alex Honnold – pustiul nebun din Sacramento

Este poate unul dintre acei oameni care nu vor inceta niciodata sa te inspire, chit ca e mereu la o cadere distanta de moarte. Nascut in California, acesta a inceput sa se catare inca de la 11 ani, iar la cei 28 de ani pe care ii are acum se poate lauda cu victorii in fata gigantilor din Yosemite, zona pe care mereu a iubit-o, datorita peretilor stancosi impresionanti si a vremii favorabile catararii. Cele mai multe recorduri ale sale sunt legate de timpul in care a realizat performantele, datorita lejeritatii oferite de lipsa echipamentelor de protectie. Alex a reusit in 2008 sa se catare pe Half-Dome intr-un timp record de 2 ore si 50 de minute, traseu care necesita zile, in cazul cataratorilor care prefera metode mai sigure.

Pe 15 ianuarie 2014, el a realizat ceea ce pentru multi reprezinta cea mai dificila ascensiune fara coarda din istorie, reusind sa parcurga El Sendero Luminoso din Mexic in putin peste 3 ore.

Multumim, Alex.

.Free-soloing---Alex-Honnold free-solo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>