Pages Navigation Menu

Facebook-ul si alimentatia studentelor

Facebook-ul si alimentatia studentelor

1394050264e0fd2547

In urma unui studiu facut specialistii au descoperit ca persoanele care stau mult timp pe retele de socializare, cum ar fi Facebook-ul, pot suferi de unele probleme de alimentatie. Studiul arata ca cel mai mult au de suferit tinerele studente.

La acesta au participat peste 950 de studente. Studiul a fost publicat in “the International Journal of Eating Disorders”. In urma studiului s-a constatat ca  majoritatea studentelor petrec circa 20 de minute pe Facebook, la fiecare vizita.

Tinerele care isi petrec foarte mult timp pe Facebook au o parere proasta despre ele, in special despre corpul lor. De aceea tind sa nu se hraneasca echilibrat. De asemenea s-a mai constat ca aceste persoane sunt “vanatoare” de like-uri, comment-uri la poze si status-uri.  Mai au si tendinta sa-si dea “untag” daca sunt tag-uite in poze care nu sunt pe placul lor.

Doctorul Pamela Keel spunea: “Peste 95% dintre studente din studiul nostru folosesc Facebook, si acelea care au conturi de Facebook au descris ca stau deobicei 20 de minute, la fiecare vizita”. Pamela Keel a mai declarat ca tinerele care stau mult timp pe o retea de socializare tind sa-si piarda increderea in ele. Astfel ca raman cu o parere total gresita despre fizicul lor.

 

 

Sursa: Daily mail

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>