Pages Navigation Menu

Facebook și Twitter, interzise în Algeria

Facebook și Twitter, interzise în Algeria

Autoritatile algeriene au blocat temporar accesul la site-urile de socializare in timpul examenelor de Bacalaureat.

BACALAUREAT în Algeria

BACALAUREAT în Algeria

Pentru a opri frauda la bacalaureat prin publicarea subiectelor si a rezultatelor online in timpul examenului, autoritatile din Algeria au blocat temporar accesul la platformele de socializare,  printre care se numara Facebook si Twitter, scrie Reuters.

De asemenea, accesul la internet prin reteaua 3G a fost bruiat de catre autoritati.

Potrivit News.ro, zeci de mii de liceeni reiau bacalaureatul anul acesta, dupa ce rezultatele au fost publicate online inainte ca acestia sa paraseasca sala de examen.

”Blocarea retelelor de socializare are legatura directa cu examenul de bacalaureat de duminica. Masura a fost implementata pentru a-i proteja pe elevi de postarea unor subiecte false pentru acest examen”, a declarat un oficial algerian.

La inceputul lunii, zeci de persoane au fost arestate, inclusiv oficiali din sistemul national de educatie, dupa ce rezultatele examenului de bacalaureat au fost distribuite pe social media.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>