Pages Navigation Menu

Expozitia World Press Photo a ajuns la Bucuresti

Expozitia World Press Photo a ajuns la Bucuresti

World Press Photo 2014

World Press Photo, cea mai importanta expozitie de fotojurnalism din lume, a ajuns la Bucuresti, putand fi vazuta pana pe 29 mai in spatiile special amenajate din Piata Universitatii. 

            Printre cele 140 de fotografii expuse se va afla si „Fotografia Anului”, castigatoarea competitiei internationale, realizata de fotograful american John Stanmeyer. Fotografia surprinde mai multi imigranti africani din Dijbouti in timpul noptii, ridicandus-si telefoanele in aer in incercarea de a capta un semnal necostisitor din tara vecina, Somalia, pentru a lua legatura cu rudele aflate in strainatate. 

Expozitia de la Bucuresti face parte din expozitia internationala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind expusa in peste 100 de locuri, in 45 de tari. Fiecare editie aduna nu mai putin de 3,5 milioane de vizitatori. 

In 2012, expozitia a fost readusa pentru prima data la Bucuresti, dupa o absenta de 18 ani. Cea de anul acesta va putea fi vazuta pana de 29 mai, intre orele 11:00 si 21:00 pe baza unui bilet care costa 10 lei si care poate fi procurat de la intrarea in expozitie sau in avans de pe myticket.ro. 

Expozitia World Press Photo este o initiativa a Wold Press Photo Foundation, fondata in 1955 in Olanda si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul la Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata stabilirii standardelor ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare, potrivit gandul.info.

 

Sursa foto: urban.ro

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>