Pages Navigation Menu

Experiment. Homosexuali vindecați cu electroșocuri

Experiment. Homosexuali vindecați cu electroșocuri

Cu o istorie de 2000 de ani, homosexualitatea este privită și astăzi în unele cercuri ca un subiect tabu. 

„Homosexualitatea este considerată rușinoasa de barbarii care trăiesc sub guvernări despotice, așa cum și filosofia este privită ca un lucru rușinos pentru că, se pare, nu este în interesul acelor monarhi ca asemenea idei mărețe să încolțească în mințile supușilor lor.” (Platon)

Experiment. Homosexuali vindecați cu electroșocuri

Experiment. Homosexuali vindecați cu electroșocuri

Primele mențiuni ale relațiilor sexuale practicate între persoane de acelasi sex datează de acum patru milenii, din stravechea Mesopotamie. Controversatul subiect al homosexualității antice nu a constituit o temă de dezbatere în cercurile academice occidentale decât, paradoxal, în secolul al XX-lea, conform descopera.ro.

Homosexualitatea, acceptată de spartani, dar nu și de lumea modernă

Învățații antici, printre care Herodot, Platon, Aristotel, Xenofon, Aristofan, Atheneus sau Eschil, menționează în scrierile lor un obicei scandalos pentru concepțiile moderne, așa numitul „paiderastia”, termen din care derivă, doua milenii mai târziu, conceptul de „pederastie”. Acesta se referea la relația dintre un bărbat matur și un adolescent, relație care îmbracă, de fiecare dată, forma unui cuplu strâns legat, în care varstnicul devenea învățător, protector, model și iubit, pentru tânăr.

Într-un ritual de neacceptat în lumea modernă, spartanii organizau banchete în care legătura celor doi parteneri devenea oficială. Chiar părinții tânărului erau cei care se ocupau de toate aspectele financiare ale petrecerii ți îl invitau pe invățător pentru a petrece o primă noapte în compania celui pe care urma să îl inițieze în tainele artelor și al deja celebrelor antrenamente militare.

De fapt, homosexualitatea era o practică des intalnită în armata spartană, considerandu-se că o legătura afectivă între doi soldati îi determină pe aceștia să lupte mult mai aprig decât ar fi făcut-o în mod normal.

Lumea modernă și practicile sale

În anii 1960, homosexualitatea era considerată o boală mentală şi avea destui voluntari care încercau să îşi vindece atracţia faţă de membrii aceluiaşi sex. În timpul experimentului, imagini cu homosexuali erau combinate cu electroşocuri sau injecţii care induceau vomitatul.

Gândul era că pacientul va asocia durerea cu homosexualitea. În loc să vindece teoretic homosexualitatea, aceste experimente au afectat foarte mult starea psihică a pacienţilor, unul dintre ei chiar murind iîn timpul acestora.

Citește și: Relațiile sexuale în vechea Anglie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>