Pages Navigation Menu

Eta Aquaride: Ploaia de stele

Eta Aquaride: Ploaia de stele

Startrails and MeteorEta Aquaride este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene cosmice ce poate fi observat cu ochiul liber. La inceputul lunii mai, coada cometei Halley se va intersecta cu orbita Pamantului, lucru care va da nastere unei ploi de meteoriti.
Fenomenul a inceput deja de pe 19 aprilie si va dura pana pe 28 mai, insa apogeul va fi atins in dimineata zilei de 6 mai.
Eta Aqueride este vizibil si din emisfera nordica, insa cel mai bine va putea fi observat de locuitorii de la tropice si de cei din emisfera sudica.
Daca doriti sa fiti martorii acestui spectacol cosmic trebie neaparat sa cautati o zona intunecata, fara lumina reziduala. Daca aveti noroc veti putea vedea chiar si 50 de “stele cazatoare” pe ora.
Pe langa Eta Aquaride, care are loc la inceputul lunii mai, cometa Halley mai produce un fenomen similar, Orionidele, care are loc in luna octombrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>