Pages Navigation Menu

Eros Ramazzotti concertează în premieră la Cluj-Napoca

Eros Ramazzotti concertează în premieră la Cluj-Napoca

'Che Tempo Che Fa' Italian TV Show - November 25, 2012

Cântăreţul italian Eros Ramazzotti va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 24 septembrie, în cadrul turneului de promovare “Perfetto 2015″, informează organizatorii evenimentului.

Eros Ramazzotti a început să înveţe să cânte la chitara la vârsta de 7 ani şi a încercat să-şi croiască un drum pe platourile de filmare, iniţial ca figurant. Familia l-a încurajat, iar tânărul Eros şi-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl său, Rodolfo, muncitor în construcţii pe timp de zi şi muzician noaptea. În 1981, a luat parte la concursul muzical “Nuove di Castrocaro” şi a ajuns în finală cu compoziţia proprie “Rock ’80″, prinzând astfel şi primul său contract cu o casă de discuri. În 1982, a lansat primul single, “Ad un Amico”, şi a lucrat cu compozitorul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984, la Sanremo, unde a câştigat la categoria debutanţi.

A lansat primul său album, “Cuori Agitati”, atât în italiană, cât şi în spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” a vândut milioane de copii în Franţa şi a devenit un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti a ajuns să fie cunoscut pe plan internaţional. În vara anului 1995, a luat parte la Festivalul European Estival de Muzică, împreună cu Rod Stewart, Elton John şi Joe Cocker. Apoi, în 1996, a lansat “Dove c’e Musica”, un succes incredibil – şapte milioane de discuri vândute la nivel mondial. În 2007, albumul “E2″ a ajuns bestseller atât în Italia, cât şi la nivel internaţional. În 2011, Eros Ramazzotti a fost numit “cel mai bun artist internaţional”, la festivalul anual “Die Goldene Kamera film & TV”.

Anul 2012 aduce un nou album, “Noi”, şi un nou contract de înregistrare cu Universal Music. Născut sub o stea norocoasă, “Noi” ajunge rapid primul în clasamentul iTunes în 17 ţări şi se vinde în peste 700.000 de exemplare. În iunie 2014, Eros Ramazzotti s-a căsătorit cu actriţa Marica Pellegrinelli, prietena lui de cinci ani, iar, pe 14 martie 2015, s-a născut primul băieţel al cuplului.

Pe 12 mai, s-a lansat cel de-al 13 album de studio al superstarului italian, “Perfetto”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>