Pages Navigation Menu

Elev timisorean medaliat cu aur la o Olimpiada Internationala

Elev timisorean medaliat cu aur la o Olimpiada Internationala

images

Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a  la Colegiul National C.D.Loga din Timisoara, a reusit o performanta incredibila. Elevul a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad-IESO).  Olimpiada s-a desfasurat  in perioada 11-19 septembrie in localitatea Mysore, India.

Marius Posa este un elev care pana in prezent a obtinut numai note de zece, in timpul celor trei ani de studiu si care inca din clasa a IX-a a participat la olimpiada de biologie si chimie.

135398_135398_olimpiada

In total, echipa Romaniei s-a intors de la a VII-a editie a acestei olimpiade cu patru medalii, una de aur si trei de argint. Palmaresul obtinut anul acesta a fost mai mare ca anul precedent, cand lotul Romaniei a cucerit doua medalii de argint si doua de bronz. In 2013, Romania a reusit sa se claseze pe locul III, la egalitate cu Taiwan, Coreea de Sud si Japonia.

Directorul liceului Loga, Mariea Stefan, declara: “Din informatiile noastre, dar care trebuie verificate, Europa obtine astfel cel mai bun rezultat de cand se desfasoara aceasta competitie.”

Va reamintim, ca Marius Ioan Posa, este al II-lea elev inscris la Colegiul National C.D.Loga cu o medalie la olimpiada internationala. Tot in anul 2013, Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XI-a, a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internationala de Informatica din Australia.

iesoromania_20029700

Bravo Marius! Echipa NewsUp.ro te felicita pentru performanta!

 

Sursa:digi24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>