Pages Navigation Menu

E-viata dupa moarte

E-viata dupa moarte

b1a2688742c25a9ddede6253ebc71fbb_L

Chiar daca nu suntem toti convinsi ca exista viata dupa moarte, de cele mai multe ori avem grija ca in cazul trecerii in nefiinta, casa, banii si visele neimplinite sa revina persoanelor dragi. Dar cum existenta noastra efemera nu este doar fizica si spirituala ci si virtuala, ce se intampla cu mult-uzatele conturi de Facebook, Twitter, cu abonamentele la diferite site-uri sau cu parolele de la conturile bancare ?

Mai putin palpabile, dar si acestea sunt o mostenire, un semn clar ca omul nu a trecut degeaba prin viata. De la aceasta idee a pornit si Paul Golding, unul dintre creatorii Cirrus Legacy, site-ul care s-ar putea ocupa de mostenirea dumneavoastra de ordin… conectat.

FEMrW.SlMa.80

Parolele conturilor active, drepturile de acces ale membrilor familiei ramasi in viata asupra mostenirii digitale precum si alte instructiuni referitoare la absenta dumneavoastra din mediul online vor fi administrate de Cirrus Legacy.

In cazul in care doriti sa tratati lucrurile cu seriozitate sporita, exista déjà birouri notariale care va pot asista executarea virtuala a bunurilor imateriale detinute pe diverse platforme.

Cirrus Legacy, functional sub sloganul : « Gaseste-ti pacea cu mostenirea virtuala » nu este singurul site care ofera servicii de acest fel si nu este nici primul. Necesitatea unui astfel de administrator a fost resimtita la moartea soldatului american Justin Ellsworth. Familia sa a dat in judecata Yahoo pentru a recupera parola contului de e-mail si a castigat. Pentru a evita o noua actiune in justitie a rudelor, la acel moment a fost creat site-ul Entrustet, menit sa asigure transmiterea post-mortem a patrimoniului virtual.

Afacerea s-a dezvoltat rapid si cei intersati de soarta averii lor virtuale puteau asigura recuperarea fisierelor stocate online sau fotografiilor de familie parolate pe pc.

Cei mai grijulii au recurs chiar la transmiterea post-mortem a unor mesaje catre persoanele dragi sau chiar fisiere video cu declaratii si cuvinte de ramas-bun.

Astazi platforme precum LivesOn si DeadSocial trimit tweet-uri si actualizeaza status-urile de Facebook ale defunctilor. Straniu, inventiv sau perfect normal?

In eventualitatea in care nu exista viata dupa moarte, aceasta ar putea fi o cale de a ne asigura ca exista viata sociala virtuala dupa moarte.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>