Pages Navigation Menu

E.L. James (« 50 de umbre ») in topul celor mai bine platiti scriitori

E.L. James (« 50 de umbre ») in topul celor mai bine platiti scriitori

50_Shades_Grey

Autoarea de origine britanica E.L. James, cunoscuta in lumea intreaga pentru trilogia sa « 50 de Umbre » este, potrivit Forbes, unul dintre scriitorii cu cele mai mari incasari.

Gratie succesului mondial de care inca se bucura romanul sau erotic, tradus in peste 37 de limbi si publicat si in Romania de Editura Trei, romanciera britanica a castigat in ultimul an(iunie 2012- iunie 2013) peste 95 de milioane de dolari, intrand astfel in TOP 10 autori cel mai bine platiti din lume.

Iar vanzarile impresionante inregistrate de aceasta serie erotica (in jur de 40 de milioane de exemplare vandute in doar 4 luni de la lansare) nu fac decat sa demonstreze ca uneori critica negativa si excluderea bazata pe considerente calitative nu au stirbit curiozitatea cititorilor. Dimpotriva.

Totusi, « 50 de umbre », primul roman erotic al secolului XXI sau trilogia soft porno, cum este cunoscut in lumea criticii literare ar datora acest succes fulminant variantei sale electronice. E-book-urile, mult mai rapid si usor de procurat de catre gospodinele din toata lumea au deschis calea satisfacerii curiozitatilor prin lectura.

Sau cel putin asa justifica analistii Forbes cum a reusit E.L. James sa devanseze déjà omniprezentii James Patterson, Danielle Steel sau Stephen King in topul celor mai bine platiti scriitori de romane.

Este posibil, insa ca tocmai cautarea unei explicatii sa fie un mod de a evita recunoasterea unui adevar general, verificat si de aceasta data : sexul vinde si se vinde bine.

 

Universal Pictures nu are nicio problema in a recunoaste sia  profita de acesta realitate. Casa de productie a platit o suma fabuloasa pentru drepturile de ecranizare ale trilogiei cu reputatie indoielnica iar casa de discuri EMI a lansat, probabil cu aceeasi certitudine, primul CD-coloana sonora de carte, ce cuprinde 15 piese alese de E.L.James ca fundal pentru lectura.

 

Sursa : Forbes

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>