Pages Navigation Menu

Dusmanii tigarilor clasice

Dusmanii tigarilor clasice

     Piata de tigarete electronice, un segment inca nereglementat si estimat de Euromonitor la peste 5 miliarde de dolari pe an, ar putea să o depaseasca in 10-15 ani pe cea de tigari normale, estimeaza specialistii din domeniu, aceasta nisa devenind tot mai atractiva pentru marii producatori de tutun.

A man smoking an electronic cigarette

     Analistii economici spun ca in zece ani, vanzarile de tigarete electronice le vor depasi pe cele normale. E-tigaretele sunt o inovatie  care poate preveni decesele cauzate de fumat, fiind o alternativa mai putin daunatoare la tutun. Stim de foarte mult timp ca oamenii care fumează pentru nicotina mor din cauza gazelor si gudronului”, a declarat, la primul forum global al nicotinei, profesorul britanic Gerry Stimson, de la Scoala de Medicina Tropicala si Igiena din Marea Britanie, transmite Mediafax.

     Astfel, tigaretele electronice sunt vazute asemeni smartphone-urilor, ale caror vanzari au explodat de la lansare. In schimb, piata globala de produse din tutun a scazut cu 4% anul trecut.

     In Marea Britanie, de exemplu, numarul utilizatorilor de e-tigarete a crescut de trei ori in ultimii doi ani, la peste doua milioane de persoane, iar vanzarile acestor produse au o cota de 40% din piata totala de tigarete.

Citeste mai mult pe Income Magazine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>