Pages Navigation Menu

Dupa datiniti colindam – Concert caritabil cu sute de spectatori

Dupa datiniti colindam – Concert caritabil cu sute de spectatori

Colindatorii au început să dea vestea marii sărbători de la sfârșitul lui decembrie încă de la începutul lunii. Coruri cu voci de-ți înfioară sufletul și inima au fost atractiile unui spectacol demn de ascultat și redifuzat în fiecare an.

Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Capitala au organizat un concert in cadrul caruia cantareata Paula Seling, actrita Ana Calciu si trei coruri de specialitate au sustinut un recital de aproximativ trei ore, în scop caritabil, în incinta Bibliotecii Naționale a României, București.

Evenimentul a fost deschis de Grupul psaltic „Tronos“ al Catedralei Patriarhale, condus de  arhidiaconul Mihail Buca, urmat de Corul barbatesc „CANTUS DOMINI”, cu dirijorii arhidiaconul Razvan Constantin Stefan si teologul Victor Stoica.

cor patriarhie

Paula Seling a venit insotita de band-ul sau, alaturi de care a cantat o serie de colinde cunoscute sau mai putin cunoscute publicului. Intr-un interviu acordat publicatiei ASTO, realizat de Alin Stoica, presedintele Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi, Paula Seling a marturisit ca dintre toate colindele, preferatul sau este „Poveste din Viflaim”, acesta fiind primul pe care l-a auzit si l-a invatat cand era copil. De asemenea, artista a mai afirmat ca „traditiile ne definesc, ne invat sa pastram inima neamului batand si ne arata sa pastam calea spre o lume sanatoasa.

paula seling newsup

Actrita Ana Calciu a fost urmarita cu mare atentie de cei prezenti, ea alegand sa interpreteze Balada lui Constantin Voda Brancoveanu, in contextul in care anul acesta s-au celebrat 300 de ani de la martiriul lui Brancoveanu si a fiilor acestuia.

Corul de copii şi tineret „Symbol“ al Patriarhiei Române, compus din studente ale facultatilor de drept, filologie, filosofie, teologie, dar si absolvente ale altor programe universitare, au interpretat colinde din mai toate colturile tarii.

Cele aproximativ 200 de fotolii aflate in holul Bibliotecii Nationale s-au dovedit a fi insuficiente pentru oamenii care si-au exprimat dorinta de a asculta un concert de colinde. Astfel, etajele superioare ale Bibliotecii au fost umplute de tineri, copii insotiti de bunici, toti urmarind spectacolul de la inaltime.

cor de femei

Altetele regale printul Paul si printesa Lia, insotite de fiul lor Carol-Ferdinand, au participat la evenimentul caritabil din seara de sambata de la Biblioteca Nationala. De asemenea, s-au alaturat si inalte fete bisericesti, fiecare dintre ele aratandu-si, la fel ca de fiecare data, deschiderea si incurajarea acestor fapte de solidaritate. Toti banii obtinuti au fost donati unor copiii cu lipsuri materiale de la Centrul de zi „Sfântul Stelian“ din cadrul Fundaţiei „Bucuria Ajutorului“ – Filiala Urlaţi. Potrivit organizatorilor, suma adunata in urma concertului de colinde a fost de aproximativ 10.000 de lei.

Cei care nu au ajuns la concertul de sambata, 13 decembrie, il vor putea urmari pe postul te televiziune Trinitas, in ziua de 26 decembrie.

  • biblioteca nationala
  • oamnei
  • paula seling newsup
  • cor de femei
  • cor patriarhie
  • paula iulia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>