Pages Navigation Menu

Drama Ucrainei, tara blocata intre doua lumi

Drama Ucrainei, tara blocata intre doua lumi

Situatia actuala de la Kiev si in restul Ucrainei se deterioreaza constant. Poporul ucrainian apara chiar in acest moment, cu propriul sange, valorile europene ale unei societati pe care ei si-o doresc libera si dreapta. Tinerii lupta pentru a inlatura extremismul, se revolta impotriva unei conduceri care considera supunerea ca fiind singurul lucru permis si validat si apara un viitor ce le promite dreptul la alegeri corecte, apararea drepturilor omului, apararea demnitatii.

In esenta, se doreste indepartarea de la putere a regimului Ianukovici si implicit limitarea influentei Rusiei.

Situatia din Ucraina seamana izbitor cu revolutia romana din decembrie 1989. Luam parte la un razboi civil, cu toate atributele acestuia: violentei din partea puterii i se raspunde cu violenta din partea protestatarilor; luam parte la un razboi propagandistic; protestatari sunt ucisi de persoane necunoscute pentru a timora  populatia sa nu iasa in strada, trupuri neinsufletite si neidentificate zac in piata Maidan din centrul Kievului. Surse medicale citate de CNN au afirmat ca 100 de manifestanti au fost impuscati mortal si exista informatii ca numarul ranitilor s-ar ridica déjà la 500.

Se inceraca permanent negocieri cu regimul Viktor Ianukovici, mediate de ministri europeni in vederea organizarii de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate in cursul anului 2014, precum si formarea unui guvern de uniune nationala in urmatoarele zece zile, insa pana in acest moment ele au esuat.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania este pregatita sa preia refugiati din Ucraina, în cazul în care va fi nevoie.
„In ceea ce priveste Ucraina, am avut astazi o discutie cu factorii de executie, structuri de informatii, structuri care vegheaza la siguranta frontierei, structuri de cazare pentru refugiati si asa mai departe, si Ministerul de Externe. Aprecierea generala este: unu, ca Romania trebuie sa arate deplina stabilitate, doi, Romania este pregatita, in cazul in care va fi un flux de imigranti, sa preia imigranti in spatii de cazare. Sigur, in faza initiala circa 3.500, dupa care, daca este nevoie, cream alte spatii”, a declarat Basescu, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>