Pages Navigation Menu

Doua aeronave ale Flying Bulls, prezente la BIAS – Alpha Jet D-IFDM si B-25J MITCHELL

Doua aeronave ale Flying Bulls, prezente la BIAS – Alpha Jet D-IFDM si B-25J MITCHELL

Doua dintre cele mai spectaculoase aeronave ale Flying Bulls vor putea fi vazute pe cer la Bucharest International Air Show in acest week-end. Alpha Jet D-IFDM va fi o premiera absoluta. 

North American B-25J MITCHELL: air to air

Despre B-25J MITCHELL
Cu infatisarea sa retro, Mitchell-ul de un argintiu scaparator reprezinta o atractie deosebita, chiar si in valoroasa colectie Flying Bulls. Construit in Kansas City, in 1945, a impartasit norocul Corsair-ului de a nu fi trebuit sa participe la razboi. A fost folosit, in schimb, ca platforma electronica de testare. Mai tarziu, a fost transportat la Baza Aeriana Davis Arizona, un cimitir de avioane, unde a fost pus la pastrare. A fost intretinut in conditii bune, iar, in anii ’70, a fost achiztionat de o companie de pompieri pentru a fi folosit la stingerea din aer a incendiilor. Nu a mai ajuns sa fie utilizat in acest fel, traseul sau trecand, in 1980, pe la un club de zbor din Kansas City care l-a rebotezat Fantoma Fairfax. Zborurile au continuat pana in 1994, cand a intrat in atentia si, apoi, in proprietatea lui Sigi Angerer, cel care avea sa devina pilotul sef al Flying Bulls. In colectia care cuprindea deja Corsair-ul, T-28B-ul si modelul Gruman Widgeon, un B-25 ar fi fost o atractie noua . Mai inainte, avea, insa, nevoie sa fie pus la punct. A trecut printr-o revizie completa in Statele Unite, a fost restaurat si convertit intr-o varianta civila, cu un interior comfortabil. Pana in septembrie 1997, lucrarile s-au incheiat si Mitchell-ul era pregatit sa zboare spre Europa, peste Atlanticul de Nord. La inceputul lui 2001, aeronava a fost mutata la Aeroportul din Salzburg. Acum, avionul incanta cu frumoasa lui linie, functionand ca model pentru fotografii sau zburand la spectacolele aeriene.
B-25J Mitchell va fi pilotat de catre Hans Pallaske & Frederic Handelmann / copilot (technician) Warren Varney.
Mai multe informatii despre aeronava sunt disponibile aici.
Mai multe informatii despre piloti sunt disponibile aici.
Aeronava B-25J Mitchell va putea fi vazuta pe cer sambata, 27 iunie, in jurul orei 10.15
Alpha Jet: open canopy

Despre Alpha Jet D-IFDM
Flying Bulls detine in portofoliu patru aeronave Fairchild Dornier Alpha Jet care au fost demilitarizate. Fabricate in colaborare cu Dassault, Breguet su Dornir, versiunea militara a aeronavei a fost folosita de catre fortele de aparare (Portugalia, Egiptul, Marocul si mai multe tari africane inca o folosesc) in acest scop. Datorita proprietatilor perfecte de zbor si a fiabilitatii tehnice, Alpha Jet este utilizata ca aeronava de inalta clasa de formare profesionala, instruire, atac si acrobatii aeriene. Dup ace Luftwaffe a decis sa retraga de pe piata aeronavele Alpha Jet 175 la inceputul anilor ’90, acestea au fost depozitate intr-un hangar din Garnizoana Fuerstenfeldbruck. Dupa acest moment, Flying Bulls a achizitionat doua dintre aceste aeronave, le-a demilitarizat si de atunci au fost folosite pentru demonstratii. In 2001 a mai aparut inca o oportunitate si a mai achizitionat inca doua aeronave direct de la compania Fairchild-Dornier, iar in 2003 flota s-a mai marit cu inca doua aeronave. Alpha Jet-ul va fi pilotat de catre Phillip Haidbauer, iar co-pilot va fi Hans Huemer.
Mai multe informatii despre aeronava sunt disponibile aici.
Mai multe informatii despre piloti sunt disponibile aici.
Aeronava Alpha Jet D-IFDM va putea fi vazuta pe cer sambata, 27 iunie, in jurul orei 11.45,

DESPRE THE FLYING BULLS
Cine sunt Flying Bulls? O echipa de oameni pasionati de avioanele si elicopterele de colectie, pentru care aviatia este o stiinta fascinanta. Cu aceasta filosofie, Flying Bulls Aerobatics Team este una dintre cele mai apreciate echipe de acrobatii aeriene din lume. Originile acestei echipe trebuie cautate la inceputul anilor ’60, cand a primit numele „Box Trener” si, mai apoi, “Sky Box”, devenind „Flying Bulls” abia in anul 2001.
Inca de la primul zbor, exigentele echipei au ramas aceleasi: sa aiba un cuvant important de spus in dezvoltarea acrobatiilor aeriene. Succesele nu s-au lasat asteptate, performantele aducandu-le doua titluri de campioni mondiali in competitiile de acrobatii aeriene, precum si calitatea de membru de onoare al Federatiei Internationale Aeronautica. Impresionanta lor prestatie ii face nelipsiti de la cele mai importante show-uri si demonstratii din cadrul celor mai celebre evenimente de gen, ajungand pana si in China si Japonia.

North American B-25J MITCHELL: take off

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>