Pages Navigation Menu

Doncafe cumpara marca Amigo cu 20 milioane dolari

Doncafe cumpara marca Amigo cu 20 milioane dolari

viitorul-citit-intr-o-ceasca-de-cafea-gourmet-b4b74_article-main-image

Afaceri in lumea cafelei. Cmpania braziliana Cia Iguacu de Cafe Soluvel vinde bradul de cafea solubila Amigo, comercializat in special in Romania. Cumparator este Strauss Coffee, firma care produce cafelei Doncafe. Valoarea tranzactiei – 20 milioane dolari.

Tranzacţia trebuie aprobata de Consiliul Concurenţei. Amigo a aparut pe piata din Romania in 1983, iar in 2012 a inregistrat vanzari de 12,5 milioane de dolari şi o cotă de piaţă în volum de 1,8%. Brandul a intrat ulterior şi pe alte pieţe din regiune.

Incepand din 2002, importator exclusiv al mărcii Amigo pe piaţa locală este Panfoods România, parte a companiei Panfoods Co. Ltd din Marea Britanie, care gestionează vânzările internaţionale de cafea pentru Cia Iguacu de Café Soluvel. Cafeaua produsă de grupul brazilian este ambalată la în unitatea Panfoods din comuna Văcăreşti, judeţul Dâmboviţa, foarte aproape de Târgovişte.

În 2012, Panfoods România, cu 68 de angajaţi, a raportat o cifră de afaceri de 52 milioane lei (11,8 milioane euro), cu 2,3% mai mare faţă de 2011, şi un profit net de 1,4 milioane lei (331.000 euro), cu 67% mai mic.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>