Pages Navigation Menu

Domnisoara Christina, horror sau inca un film romanesc

Domnisoara Christina, horror sau inca un film romanesc

domnisoara-cristina-300x146

Weekendul trecut ne-a adus pe marele ecran o premiera cinematografica romaneasca si anume pelicula Domnisoara Christina, o ecranizare „horror” a operei semnate de Mircea Eliade.  Alexandru Maftei in incercarea sa de a arata altceva decat ceea ce ne-a oferit pana acum noul val romanesc, face un mare pas spre comercializarea filmului romanesc.

Regizorul a mai avut o incercare de acest fel cu Buna! Ce faci? o comedie romantica lansata în anul 2010. Efortul regizorului cu opera lui Eliade nu este una neaparat de neglijat. Chiar daca filmul la prima vedere prezinta lacune in ceea ce priveste producția genului are si puncte forte care te pot tine in sala de cinema.

Din punct de vedere vizual arata bine, colorat corect si oarecum mai dinamic decat ceea ce am vazut pana acum, imaginea este un plus surprinzator al filmului chiar daca nu am inteles de ce prezenta strigoiului Christina coloreaza decorul intr-un mov/violet/roz. Un alt element de apreciat este coloana sonora. Am aflat, in cadrul unui Q&A dupa premiera de la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca tocmai de la regizorul Maftei, ca muzica a fost compusa si inregistrata cu orchestra completa, special pentru film. Din pacate functia narativa a acesteia este puțin exagerata pe alocuri chiar daca suna bine.

Citeste articolul integral pe Cinemanet

 

3 Comments

  1. Pentru un film românesc, e chiar bun. Mi-a plăcut, m-a ținut puțin în sustans. E genul de horror care nu te face să șipi, dar te face să tresari. My kind of movie :)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>