Pages Navigation Menu

Divan…

Divan…

restaurant-turcesc-Divan-in-Centrul-Istoric-Bucuresti-02

M-a lovit curiozitatea si am cautat etimologia cuvantului Divan. Se pare ca provine din persona (devan) si denumeste fix obiectele de mobilier predominante in restaurantul cu acelasi nume: canapele pufoase si comode.

Situat elitist, pe Calea Floreasca (foarte aproape de Vacamuuu), restaurantul turcesc se detaseaza lejer de celelalte restaurante cu acelasi specific din Bucuresti prin eleganta si bun-gust. Intr-adevar, site-ul lor http://thedivan.ro/ exagereaza putin realitatea, insa nu este nici foarte departe de adevar. Foarte aglomerat intr-o vineri seara cand am decis sa-i calcam pragul fara rezervare prealabila, insa un ospatar amabil ne-a amenajat rapid o masuta aproape de bucataria spatioasa unde angajatii trebaluiau cu spor. Trebuie sa mentionez ca ar fi de preferat sa cereti o masa inalta daca doriti sa serviti masa, la divan e ceva mai dificil din cauza masutelor care sunt destul de joase incat sa va inchipuiti ca serviti masa turceste, adica… aproape pe jos J

In restaurant se fumeaza, este open space si evident ca este nelipsita celebra narghilea. Insa sistemul de filtrare functioneaza excelent, nu m-am simtit nicio clipa deranjata de vreun miros.

Meniul este tipic oriental, destul de variat, ospatarii extrem de atenti si serviabili, ai zice ca te privesc cumva cu coada ochiului doar sa vada daca schitezi un semn la adresa lor. Preturile sunt medii spre mari. Comanda a venit rapid, bauturile la fel.

Am ales din meniu ca aperitiv un hummus (12 ron), urmat de un platou care satura rapid doua persoane numit Divan Kepab (67 ron). Pe acesta se lafaiau laolalta bucatele de pui cu mirodenii, aripioare de pui, cubulete rumene de vaca, un cotlet de berbecut, un kebap, acompaniate de pilaf de bulgur, vinete si rosii coapte si ceapa cu condiment. Pita este exact ce trebuie, subtire, crocanta, umflata ca un balon, presarata din belsug cu susan alb si negru.

La capitolul bauturi in restaurantele turcesti eu incerc deseori Ayranul (9 ron aici). Cel mai bun zic eu ca este la Edeessa. Aici mi s-a parut un pic prea apos, un fel de iaurt cu apa, racoros, cu menta uscata presarata pe deasupra. Sincer, m-a deranjat putin menta uscata… Am mai testat un Aperol Spritz (16 ron), destul de concentrat as putea spune…

Desertul a constat intr-o budinca cu lapte – Kazandibi (15 ron), cam mult prea dulce comparativ cu alte locatii in care am mai incercat-o.

PROS: Mancare buna, local aerisit, clientela de calitate.

CONS: Programul artistic ce a intervenit neanuntat cu belly dancers si muzica autentica cu multi decibeli nu prea sunt genul meu, but it’s just me…

 

 

Sursa foto: thedivan.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>