Pages Navigation Menu

Discovery Science sărbătoreşte Ziua Mondială a Ştiinţei lansându-şi logoul în spaţiu

Discovery Science sărbătoreşte Ziua Mondială a Ştiinţei lansându-şi logoul în spaţiu

Discovery Science va sărbători Ziua Mondială a Ştiinţei, pe 10 noiembrie, prin lansarea în spaţiu a unui balon care va avea inscripţionat logoul acestei televiziuni.

Pentru a marca într-o manieră unică acest eveniment în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery Science susţine unul dintre proiectele microbiologului britanic Milton Wainwright despre existenţa vieţii în spaţiul cosmic, plănuind să devină astfel prima televiziune care îşi va lansa logoul în stratosferă, într-un balon.

“Obiectivul Discovery Science este de a purta ştiinţa dincolo de sălile de clasă şi de laboratoare, aducând-o în viaţa de zi cu zi a telespectatorilor noştri. Iar Ziua Mondială a Ştiinţei împărtăşeşte aceleaşi idealuri şi valori, motiv pentru care am decis să ne alăturăm acestei iniţiative, stârnindu-le interesul telespectatorilor Discovery Science printr-o nouă identitate vizuală on-air, prin programe speciale şi printr-un experiment ştiinţific care depăşeşte graniţele acestei lumi”, a spus Unai Iparragirre, Director Passion Brands pentru Discovery Networks CEEMEA.

Discovery Science va filma întregul experiment, realizând o serie de scurte episoade despre existenţa unor bacterii extraterestre în spaţiul cosmic. Toate acestea vor fi publicate pe YouTube şi Facebook începând cu data de 3 noiembrie. Punctul culminant al experimentului va fi lansarea în spaţiu a unui balon având inscripţionat logoul Discovery Science chiar de Ziua Mondială a Ştiinţei. Întreaga aventură va fi filmată, iar imaginile vor fi postate pe paginile de social media ale Discovery Science, pentru a fi vizionate de fani. Ziua Mondială a Ştiinţei va fi sărbătorită şi pe pagina de Facebook Discovery România.

În acelaşi timp, Discovery Science va sărbători Ziua Mondială a Ştiinţei cu o nouă identitate vizuală on-air, o serie de programe speciale şi o competiţie paneuropeană, adresată tuturor iubitorilor de ştiinţă.

Cu aceeaşi ocazie, Discovery Science a lansat pe 1 octombrie o competiţie, provocându-i pe fani să posteze pe site-ul www.yourdiscoveryscience.com un material video de 30 de secunde în care trebuie să spună ce le place cel mai mult în materie de ştiinţă. Câştigătorul va primi o stea adevărată din Univers, o dronă-OZN telecomandată şi şansa de a apărea pe canalul Discovery Science.

Ziua Mondială a Ştiinţei (pentru Pace şi Dezvoltare) este sărbătorită în fiecare an pe data de 10 noiembrie, având ca scop informarea publicului din întreaga lume despre beneficiile oferite de ştiinţă. În urma Conferinţei Mondiale pentru Ştiinţă din 2001, UNESCO a declarat Ziua Mondială a Ştiinţei prin intermediul unei proclamaţii, în cadrul unei conferinţe generale. Ziua Mondială a Ştiinţei a fost sărbătorită pentru prima dată pe 10 noiembrie 2002 şi de atunci în fiecare an, în aceeaşi zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>